swiatwemnie.pl

Smażona wątróbka z królika

     

Prawdziwy przysmak. Podajemy ze świeżym chlebem, solimy według smaku dopiero przy serwowaniu.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

nízka

 

 

 
 
Cebula150gramów
Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Koper¼łyżeczki
Majeranek½łyżeczki
Olej słonecznikowy3łyżki
Tymianek¼łyżeczki
Wątróbka z królika200gramów

1. 

olej słonecznikowy 3 łyżki  cebula 150 g

Cebulę obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i na złoty kolor ją smażymy.

2. 

wątróbka z królika 200 g  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  majeranek ½ łyżeczki  koper ¼ łyżeczki  tymianek ¼ łyżeczki

Wątróbkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy ją do cebuli. Mieszamy, posypujemy pieprzem, majerankiem, suszonym koperkiem i tymiankiem. Często mieszając smażymy kilka minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się