Smażona wątróbka z królika
Prawdziwy przysmak. Podajemy ze świeżym chlebem, solimy według smaku dopiero przy serwowaniu.
przepis,fotoprzepis,cebula,wątróbka z królika,Zajęcze i królicze mięso,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zajęcze i królicze mięso
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
koper | ¼ | łyżeczki | |
majeranek | ½ | łyżeczki | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
tymianek | ¼ | łyżeczki | |
wątróbka z królika | 200 | gramów |
Przepis
1.
olej słonecznikowy 3 łyżki • cebula 150 gramów
Cebulę obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i na złoty kolor ją smażymy.
2.
wątróbka z królika 200 gramów • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • majeranek ½ łyżeczki • koper ¼ łyżeczki • tymianek ¼ łyżeczki
Wątróbkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy ją do cebuli. Mieszamy, posypujemy pieprzem, majerankiem, suszonym koperkiem i tymiankiem. Często mieszając smażymy kilka minut.
Smacznego!