swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy mięsne

Zupy mięsne

 

Cielęce flaczki Nowy przepis

Cielęce flaczki

Delikatna zupa z cielęcych flaczków, bez cebuli w zasmażce.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Cielęcy rosół z warzywami

Łagodny i bardzo smaczny rosół cielęcy. Ta ulubiona cielęca zupa znakomicie rozgrzeje podczas chłodnych dni oraz w czasie choroby.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

średnia

Kapuśniak z mięsem wołowym

8 litrowy garnek tego najlepszego kapuśniaku, 18 porcji dla całej wielkiej rodziny lub przyjaciół. Podajemy ze świeżym chlebkiem a jeżeli mamy ochotę to także z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu porcji.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 10 min.

Trudność

średnia

Zupa ubojowa Nowy przepis

Zupa ubojowa

Gęsta zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Sylwestrowy kapuśniak

Przepis na 18-20 porcji wybornego kapuśniaka na wielkie sylwestrowe party. Gotujemy w wielkim, przynajmniej 8 litrowym garnku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem

Doskonały drobiowy rosół z mięsem, warzywami i własnoręcznie przygotowanym makaronem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Prosty rosół z kurczaka

Przepis na przygotowanie smacznego domowego rosołu z kurczaka i warzyw.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

Wieprzowa zupa

Prosta gulaszowa zupa z wieprzowego mięsa i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Świąteczna kapustnica

Świąteczna kapustnica miałaby być rzadka, miałaby pełnić rolę przystawki przed wieczerzą Wigilijną. Mimo iż jej ugotowana ilość kusi do skonsumowania pełnego talerza, pamiętajmy,że jest jeszcze lepsza na drugi dzień, jak chwilkę postoi :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Kapustnica

Kapustnicę - zupę z kiszonej kapusty podajemy z chlebem, plecionką a do smaku możemy sobie do niej na talerzu dodać kwaśną śmietanę. Dobrze smakuje w zimie jak i w lecie, dlatego możemy gotować sobie ją częściej, nie tylko na święta.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Kapustnica dla dzieci

Zupę podajemy z łyżeczką białego jogurtu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Rosół wołowy

Pomysł na przyrządzenie domowego półproduktu do przygotowania zupy wołowej lub jako pożywny składnik do innych przepisów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Zupa wołowa

Zupę podajemy z kluskami wątrobianymi tudzież z kaszy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Zupa z soczewicą i parówkami

Doskonała zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Zupa rybno-warzywna

Gęsta zupa z warzyw i filetów rybnych. Na zupę polecamy użyć filety, które zawierają 100% mięsa i nie są konserwowane żadnym środkiem.Najodpowiedniejsze są filety z ryb, które są bezpośrednio po złowieniu przetwarzane i mrożone. Oczywiście, do przyrządzenia zupy można użyć także jakąkolwiek mrożoną czy też świeżą rybę. Jednak konsumpcja będzie trudniejsza, gdyż trzeba uważać na ości.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

wysoka

Pikantna kapustnica

Klasyczna zupa kapustnica z mięsem, suszonymi śliwkami i pikantną kiełbasą, która doda jej charakterystyczny smak.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Zupa rybna

Lekka rybna zupa z karpia.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Wywar Dashi

Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Awase Dashi

Przepis na przygotowanie bardzo uniwersalnego wywaru z morskich wodorostów Kombu i płatków wędzonego tuńczyka Katsuobushi. Wykorzystać można na przykład na przygotowanie zupy Miso-shiru.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się