swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy mięsne

Zupy mięsne

 
Zupa z kaczki

Sezonowy gulaszowy przysmak nasyci i ogrzeje w chłodniejsze jesienne dni.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Zupa ubojowa

Gęsta zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem

Doskonały drobiowy rosół z mięsem, warzywami i własnoręcznie przygotowanym makaronem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Wieprzowa zupa

Prosta gulaszowa zupa z wieprzowego mięsa i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Mangalica kociołkowy gulasz

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

Kapustnica dla dzieci

Zupę podajemy z łyżeczką białego jogurtu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Świąteczna kapustnica

Świąteczna kapustnica miałaby być rzadka, miałaby pełnić rolę przystawki przed wieczerzą Wigilijną. Mimo iż jej ugotowana ilość kusi do skonsumowania pełnego talerza, pamiętajmy,że jest jeszcze lepsza na drugi dzień, jak chwilkę postoi :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Kapuśniak z mięsem wołowym

8 litrowy garnek tego najlepszego kapuśniaku, 18 porcji dla całej wielkiej rodziny lub przyjaciół. Podajemy ze świeżym chlebkiem a jeżeli mamy ochotę to także z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu porcji.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 10 min.

Trudność

średnia

Prosty rosół z kurczaka

Przepis na przygotowanie smacznego domowego rosołu z kurczaka i warzyw.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

Zupa rybna z niedźwiedzim czosnkiem

Gęsta rybna zupa, pełna warzyw, wzbogacona o ulubiony niedźwiedzi czosnek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym

Przepis na tajską zupę Tom Kha Gai z kokosowym mlekiem i mięsem z kurczaka.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Zupa rybna

Lekka rybna zupa z karpia.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Zupa rybno-warzywna

Gęsta zupa z warzyw i filetów rybnych. Na zupę polecamy użyć filety, które zawierają 100% mięsa i nie są konserwowane żadnym środkiem.Najodpowiedniejsze są filety z ryb, które są bezpośrednio po złowieniu przetwarzane i mrożone. Oczywiście, do przyrządzenia zupy można użyć także jakąkolwiek mrożoną czy też świeżą rybę. Jednak konsumpcja będzie trudniejsza, gdyż trzeba uważać na ości.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

wysoka

Rosół z nudlami

Doskonała japońska zupa.

Pichcił

Mioo

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Barszcz

Doskonały przepis na gęstą mięsno-warzywną zupę z rosyjskiej, ukraińskiej, bułgarskiej...kuchni. Chociaż przygotowanie wydaje się w trzech garnkach skomplikowane, w rzeczywistości jest bardzo proste. Wystarczy postępować zgodnie z kolejnością kroków w przepisie a będzie prawdziwe mniam :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

wysoka

Zupa z soczewicą i parówkami

Doskonała zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Cielęcy rosół z warzywami

Łagodny i bardzo smaczny rosół cielęcy. Ta ulubiona cielęca zupa znakomicie rozgrzeje podczas chłodnych dni oraz w czasie choroby.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

średnia

Szybki rosół z garnka na parę

Po zakupie świeżych kurczaków i ich przyrządzeniu, często pozostają skrzydełka i grzbiety. Dzięki przyrządzeniu szybkiego rosołu w garnku na parę dobrze je wykorzystamy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się