swiatwemnie.pl

Zupy > Zupy mięsne

Zupy mięsne

 
Mangalica kociołkowy gulasz

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

Cielęcy rosół z warzywami

Łagodny i bardzo smaczny rosół cielęcy. Ta ulubiona cielęca zupa znakomicie rozgrzeje podczas chłodnych dni oraz w czasie choroby.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

średnia

Cielęce flaczki Nowy przepis

Cielęce flaczki

Delikatna zupa z cielęcych flaczków, bez cebuli w zasmażce.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Zupa ubojowa Nowy przepis

Zupa ubojowa

Gęsta zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 20 min.

Trudność

niska

Kapuśniak z mięsem wołowym

8 litrowy garnek tego najlepszego kapuśniaku, 18 porcji dla całej wielkiej rodziny lub przyjaciół. Podajemy ze świeżym chlebkiem a jeżeli mamy ochotę to także z łyżką kwaśnej śmietany na wierzchu porcji.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 10 min.

Trudność

średnia

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Flaczki

Doskonałe domowe flaczki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Kapustnica

Kapustnicę - zupę z kiszonej kapusty podajemy z chlebem, plecionką a do smaku możemy sobie do niej na talerzu dodać kwaśną śmietanę. Dobrze smakuje w zimie jak i w lecie, dlatego możemy gotować sobie ją częściej, nie tylko na święta.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Kapustnica dla dzieci

Zupę podajemy z łyżeczką białego jogurtu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Rosół wołowy

Pomysł na przyrządzenie domowego półproduktu do przygotowania zupy wołowej lub jako pożywny składnik do innych przepisów.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Zupa rybno-warzywna

Gęsta zupa z warzyw i filetów rybnych. Na zupę polecamy użyć filety, które zawierają 100% mięsa i nie są konserwowane żadnym środkiem.Najodpowiedniejsze są filety z ryb, które są bezpośrednio po złowieniu przetwarzane i mrożone. Oczywiście, do przyrządzenia zupy można użyć także jakąkolwiek mrożoną czy też świeżą rybę. Jednak konsumpcja będzie trudniejsza, gdyż trzeba uważać na ości.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

wysoka

Zupa wołowa

Zupę podajemy z kluskami wątrobianymi tudzież z kaszy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Zupa z soczewicą i parówkami

Doskonała zupa na drugie śniadanie. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Pikantna kapustnica

Klasyczna zupa kapustnica z mięsem, suszonymi śliwkami i pikantną kiełbasą, która doda jej charakterystyczny smak.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Zupa rybna

Lekka rybna zupa z karpia.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Wywar Dashi

Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem

Doskonały drobiowy rosół z mięsem, warzywami i własnoręcznie przygotowanym makaronem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Awase Dashi

Przepis na przygotowanie bardzo uniwersalnego wywaru z morskich wodorostów Kombu i płatków wędzonego tuńczyka Katsuobushi. Wykorzystać można na przykład na przygotowanie zupy Miso-shiru.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym

Przepis na tajską zupę Tom Kha Gai z kokosowym mlekiem i mięsem z kurczaka.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się