PRZEPISY

Kociołkowy gulasz bez kociołka

Kociołkowy gulasz bez kociołka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Gulasz z kuchenki na wielką rodzinną imprezę.

przepis,fotoprzepis,cebula,mięso wołowe - udo,łopatka wieprzowa,Zupy mięsne,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Zupy mięsne

Kuchnia węgierska

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

1.5

660

kilograma

kcal

czarny pieprz mielony

1

17

łyżeczka

kcal

czosnek

20

22

gramów

kcal

majeranek

0

??

kcal

mielona czerwona papryka

6

95

łyżeczek

kcal

mięso wołowe - udo

1.5

1950

kilograma

kcal

papryka

150

24

gramów

kcal

pasta paprykowa - ostra

0

??

kcal

pomidory w puszce

400

92

gramów

kcal

przyprawa do gulaszu

2

28

łyżeczki

kcal

smalec

125

1120

gramów

kcal

sól

6

0

łyżeczek

kcal

woda

200

0

mililitrów

kcal

woda

2

0

litry

kcal

ziemniaki

1.5

1380

kilograma

kcal

łopatka wieprzowa

1.5

4470

kilograma

kcal

 

Przepis

1. Cebulowy zakład

cebula 1.5 kilograma  smalec 125 gramów  woda 200 mililitrów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno. W większym garnku roztapiamy smalec, dodajemy cebulę i 10 minut mieszamy. dolewamy wodę i cebulę często mieszając dusimy pod pokrywką przez kolejnych 10 minut.

Cebulę obieramy, kroimy na drobno. W większym...

2. Wołowe mięso

mięso wołowe - udo 1.5 kilograma

Mięso myjemy i kroimy na kostki. Dodajemy go do cebuli, mieszamy aż mięso naciągnie.

Mięso myjemy i kroimy na kostki. Dodajemy go do...

3. 

sól 3 łyżeczki  przyprawa do gulaszu 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 6 łyżeczek

Garnek odstawiamy z ognia i dodajemy sól i przyprawy.

Garnek odstawiamy z ognia i dodajemy sól i...

4. 

woda 2 litry

Mięso zalewamy gorącą wodą i gotujemy często mieszając pod pokrywką 60 minut.

5. Wieprzowe mięso

łopatka wieprzowa 1.5 kilograma  papryka 150 gramów  czosnek 10 gramów

Mięso myjemy i kroimy na kostki. Dodajemy go do wołowego mięsa razem z przeciśniętym czosnkiem i umytą, oczyszczoną zieloną papryką, jedną w całości a resztę pokrojone. Wszystko razem dalej gotujemy 30 minut.

Mięso myjemy i kroimy na kostki. Dodajemy go do...

6. 

ziemniaki 1.5 kilograma  pomidory w puszce 400 gramów

Ziemniaki obieramy i myjemy. Jeden większy ziemniak odkładamy sobie w całości do miski z wodą. Resztę ziemniaków kroimy na kostki i dodajemy ich do prawie ugotowanego mięsa. Pomidory kroimy i razem z przecierem w którym były konserwowane też dodajemy do mięsa. Gotujemy do miękkości ziemniaków około 20 minut.

Ziemniaki obieramy i myjemy. Jeden większy...

7. 

czosnek 10 gramów  sól 3 łyżeczki  pasta paprykowa - ostra  majeranek

Na koniec do gulaszu dodajemy na kaszę starty ziemniak, który sobie odłożyliśmy. Doprawiamy kolejnym przeciśniętym ziemniakiem, dosalamy, dodajemy według smaku pikantną paprykową pastę i majeranek. Zagotowujemy i nakładamy sobie pierwszą - degustacyjną porcję.

Na koniec do gulaszu dodajemy na kaszę starty...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się