Cynamonowe wielkanocne ciasteczka
Długo świeże, słodkie i chrupiące kurczątka dla małych oblewających.
przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,masło,cynamon mielony,Ciasteczka,Wielkanoc
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 60 | gramów | |
cukrowe posypki kolorowe | - | ||
cynamon mielony | 1.5 | łyżeczki | |
dżem malinowy | - | ||
jajka kurze | 1 | ||
masło | 125 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 | gramów | |
nasiona słonecznika | - | ||
orzechy włoskie | - | ||
wiórki kokosowe | - |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • cukier puder 60 gramów • masło 125 gramów • jajka kurze 1 Ks
Mąkę, cukier, miękkie masło oraz jajka wkładamy do miski.
2.
Ugniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce do wyrośnięcia.
4.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 - 4 mm i wykrawamy kurczątka.
6.
cukrowe posypki kolorowe • wiórki kokosowe • nasiona słonecznika • dżem malinowy
...i innymi dekoracjami według fantazji. Ozdoby delikatnie do kurczątek wciskamy.
7.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!