PRZEPISY

Kruche wielkanocne zające

Kruche wielkanocne zające

Proste wytrzymałe ciasteczka bez nadzienia. Smakować będą zwłaszcza małym oblewającym.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,masło,Ciasteczka,Wielkanoc

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

46

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder60gramów
cukrowe posypki kolorowe-
cytryna-
jajka kurze1sztuka
masło125gramów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  cukier puder 60 gramów  masło 125 gramów  jajka kurze 1 sztuka  cytryna

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, masło i jajko. Cytrynę dobrze myjemy i obieramy. Skórkę trzemy z zewnętrznej strony i dodajemy do składników w misce.

2. 

Wyrabiamy ciasto i odstawiamy je w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.

3. 

Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 - 4 mm i wykrawamy wielkanocnymi foremkami.

4. 

cukrowe posypki kolorowe

Do wykrojonych kształtów wgniatamy kolorowe cukrowe posypki.

5. 

Pieczemy 8 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie