swiatwemnie.pl

Kruche wielkanocne zające

     

Proste wytrzymałe ciasteczka bez nadzienia. Smakować będą zwłaszcza małym oblewającym.

Pichcił

Ilość porcji

46

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 g  cukier puder 60 g  masło 125 g  jajka kurze 1 sztuka  cytryna

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, masło i jajko. Cytrynę dobrze myjemy i obieramy. Skórkę trzemy z zewnętrznej strony i dodajemy do składników w misce.

2. 

Wyrabiamy ciasto i odstawiamy je w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.

3. 

Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 - 4 mm i wykrawamy wielkanocnymi foremkami.

4. 

cukrowe posypki kolorowe

Do wykrojonych kształtów wgniatamy kolorowe cukrowe posypki.

5. 

Pieczemy 8 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się