PRZEPISY

Szpinakowe naleśniki nadziewane szynką

Szpinakowe naleśniki nadziewane szynką

przepis,fotoprzepis,mrożony szpinak,szynka wieprzowa,Wieprzowina,,Wielkanoc

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czosnek5ząbków
jajka kurze2sztuki
krem kanapkowy śmietankowy200gramów
mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
mrożony szpinak600gramów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
olej rzepakowy-
szynka wieprzowa200gramów
sól1

 

Przepis

1. Rozmrażamy i dusimy szpinak

mrożony szpinak 600 gramów  czosnek 2 ząbki

Do garnka wkładamy mrożony szpinak. Razem z czosnkiem go chwilkę dusimy.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  sól 1 ĆL

Do ostudzonego szpinaku dodajemy jajka i mleko. Solimy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów

Do szpinaku stopniowo dodajemy mąkę. Blenderem miksujemy.

4. 

olej rzepakowy

Pierwszy naleśnik smażymy na odrobinie oleju. Pod drugi naleśnik olej już nie dajemy. Smażymy z obydwóch stron.

5. 

krem kanapkowy śmietankowy 200 gramów  czosnek 3 ząbki  szynka wieprzowa 200 gramów

Czosnkową pastę przygotowujemy poprzez wymieszanie śmietankowego kremu kanapkowego z rozgniecionym czosnkiem. Naleśnika smarujemy czosnkowym kremem, układamy na nim plasterki szynki i zawijamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie