swiatwemnie.pl

Szpinakowe naleśniki nadziewane szynką

     

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Rozmrażamy i dusimy szpinak

mrożony szpinak 600 g  czosnek 2 ząbki

Do garnka wkładamy mrożony szpinak. Razem z czosnkiem go chwilkę dusimy.

Rozmrażamy i dusimy szpinak

2. 

jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 200 ml  sól 1 ĆL

Do ostudzonego szpinaku dodajemy jajka i mleko. Solimy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 g

Do szpinaku stopniowo dodajemy mąkę. Blenderem miksujemy.

4. 

olej rzepakowy

Pierwszy naleśnik smażymy na odrobinie oleju. Pod drugi naleśnik olej już nie dajemy. Smażymy z obydwóch stron.

5. 

krem kanapkowy śmietankowy 200 g  czosnek 3 ząbki  szynka wieprzowa 200 g

Czosnkową pastę przygotowujemy poprzez wymieszanie śmietankowego kremu kanapkowego z rozgniecionym czosnkiem. Naleśnika smarujemy czosnkowym kremem, układamy na nim plasterki szynki i zawijamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się