swiatwemnie.pl

Wegetariańskie przepisy

 
Chia jęczmienna kasza z bananami

Kasza bez cukru na śniadanie, ale wciąż pełna tej najlepszej energii.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Słodkie ziemniaki z cukinią i indyjskimi przyprawami

Talerz słodkich ziemniaków i cukinii jest pełny witamin oraz minerałów. Podajemy jako samodzielne danie na dietetyczną kolację. Pokarm ten może również służyć jako dodatek do posiłku nie wegetariańskiego.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Smażona cukinia w jogurtowym cieście

Smażony przysmak z cukinii jest wspaniałym wegetariańskim daniem ale i dobrym dla nie wegetarian.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kapusta pak choi z grzybami shiitake

Prosty przepis na przygotowanie chińskiej kapusty Pak choi i aromatycznych grzybów shiitake na czosnku i imbirze z odrobiną ostrygowego sosu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Placki ziemniaczane z niedźwiedzim czosnkiem

Bardzo smaczne i lubiane, wiosenne placki z młodych ziemniaków i świetnego czosnku niedźwiedziego.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i pieczarkami

Placki pełne najlepszych smaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Gryczane risotto z fenkułem

Bardzo smaczne wegetariańskie risotto, które zasmakuje nie tylko im.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Limonkowy sernik (raw, wegan)

Przepis na bardzo delikatny, orzeźwiający i w smaku fantastyczny deser z orzechów i limonek. Przygotowanie nie jest trudne i zadowoli kubki smakowe nie tylko wegan i wegetarian.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Czerwona soczewica ze szpinakiem

Soczewicowy dal ze szpinakiem (Palak Dal, Dal Palak), to wspaniały indyjski sos z drobnej soczewicy i świeżego szpinaku. Jest to doskonałe, syte i zdrowe danie. I choć indyjską kuchnię nie preferujecie, to to wam na pewno będzie smakować, wystarczy tylko spróbować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Pikantny groch z marchewką

Wegetariańskie danie inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z ryżem basmati i ze smaczną ananasową sałatką z jogurtem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Placki z ciecierzycy z kolendrą

Niezwyczajna kombinacja orzechowego smaku ciecierzycy z kolendrą pocieszy każdego miłośnika roślin strączkowych.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Smażone przyprawione ziemniaki z cebulą

Bardzo smaczne ziemniaki jako dodatek, możemy również podawać jako samodzielne danie. Przepis inspirowany indyjską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Niedźwiedzi czosnek z ziemniakami na gęsto

Prosty, śmietanowy sos z ulubionego niedźwiedziego czosnku i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Spaghetti ze szparagami

Proste i pyszne! Według tego przepisu przygotujecie sobie w wiosennym i letnim sezonie smaczne i lekkie sezonowe danie bez większego wysiłku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Grillowane warzywne szaszłyki z pesto

Doskonały grillowany przysmak nie tylko dla wegetarian.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Kombu Dashi Nowy przepis

Kombu Dashi

Przepis na wegetariańskie Dashi - bulion z wodorostów Kombu. W japońskiej kuchni używa się go jako podstawowy składnik do różnych dań.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h.

Trudność

niska

Groszek na gęsto z niedźwiedzim czosnkiem

Zdrowa i smaczna potrawa z suszonego żółtego groszku i niedźwiedziego czosnku. Przepis jest natchniony ulubionym indyjskim daniem Dal palak, w którym groszek jest połączony ze szpinakiem. Podajemy z ryżem basmati, dla nie wegetarian polecamy z golonką :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Marchwiowo - ziemniaczane sabji w pomidorowym sosie

Przepis na przygotowanie sabji, indyjskiej mieszanki duszonych warzyw, ziemniaków i przypraw, na cebulowo-pomidorowym zakładzie. Możemy podawać z ryżem, jako główne danie dnia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Ajurwedyjska zupa Kiczadi

Kiczadi (Kichadi) jest podstawą indyjskiej kuchni. W ajurwedzie jest główną leczącą, równoważącą i odtruwającą potrawą. Ma bardzo korzystny wpływ na narządy trawienne. Podstawą są przyprawy, ryż Basmati, fasola Mungo (lub soczewica) i warzywa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się