swiatwemnie.pl

Wegetariańskie przepisy

 
Placek z maku i owoców

Prosto wyglądający a jednocześnie smaczny i pożywny placek bez mąki. Doskonale nadaje się do herbaty i kawy oraz wyśmienicie smakuje podany z bitą śmietaną. Ale wtedy już nie będzie taki zdrowy, prawda?

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Fasolowe buchty Nowy przepis

Fasolowe buchty

Przepis na przygotowanie popularnych na świecie japońskich drożdżowych bucht "Anpan" z nadzieniem z rozgotowanych i rozmiksowanych czerwonych fasoli z cukrem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Smażone grzyby Shimeji

Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Komosa ryżowa z kiszoną kapustą

Proste, smakowo ciekawe dietetyczne danie pełne witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Ryż basmati z warzywami

Proste warzywne risotto. Możemy podawać jako dodatek ale i jako samodzielne wegetariańskie danie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Pieczona kapusta

Smaczny wegetariański obiad albo kolacja. Podajemy z jednym z ziemniaczanych dodatków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Spaghetti ze szparagami

Proste i pyszne! Według tego przepisu przygotujecie sobie w wiosennym i letnim sezonie smaczne i lekkie sezonowe danie bez większego wysiłku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Pikantny groch z marchewką

Wegetariańskie danie inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z ryżem basmati i ze smaczną ananasową sałatką z jogurtem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Gryczane risotto z fenkułem

Bardzo smaczne wegetariańskie risotto, które zasmakuje nie tylko im.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Owsianka z gryką

Gęsta kasza ze zdrowej gryki, pełna błonnika i słodkich bananów. Doskonały początek dnia i energia na cały poranek po jej konsumpcji.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Ziemniaczana bakłażanowa masala

Aloo Baingan masala to ulubiona indyjska potrawa pełna warzyw i typowych przypraw. Polecamy jeden z podstawowych przepisów, który ze względu na wielkość kraju, z którego pochodzi ma wiele odmian.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Marchwiowo - ziemniaczane sabji w pomidorowym sosie

Przepis na przygotowanie sabji, indyjskiej mieszanki duszonych warzyw, ziemniaków i przypraw, na cebulowo-pomidorowym zakładzie. Możemy podawać z ryżem, jako główne danie dnia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Indyjskie ciasto z kaszy manny

Halawa (Sooji Ka Halwa) to lubiane słodkie indyjskie ciasto. Jest bardzo smaczne a jego przygotowanie jest bardzo łatwe.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

wysoka

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i pieczarkami

Placki pełne najlepszych smaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Miodowo cytrusowy koktajl z imbirem

Wzięło was zmęczenie, czujecie się "niewyraźnie", ...? Wypróbujcie nasz koktajl pełen witamin, który doda Wam sił.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Smażone pieczarki z ziemniakami

Nie tylko smaczny dodatek ale i samodzielne wege danie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Ajurwedyjska zupa Kiczadi

Kiczadi (Kichadi) jest podstawą indyjskiej kuchni. W ajurwedzie jest główną leczącą, równoważącą i odtruwającą potrawą. Ma bardzo korzystny wpływ na narządy trawienne. Podstawą są przyprawy, ryż Basmati, fasola Mungo (lub soczewica) i warzywa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Kalafiorowo brokułowe kotleciki z serem

Smaczne i puszyste warzywne kotleciki z serem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Niedźwiedzi czosnek z ziemniakami na gęsto

Prosty, śmietanowy sos z ulubionego niedźwiedziego czosnku i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Groszek na gęsto z niedźwiedzim czosnkiem

Zdrowa i smaczna potrawa z suszonego żółtego groszku i niedźwiedziego czosnku. Przepis jest natchniony ulubionym indyjskim daniem Dal palak, w którym groszek jest połączony ze szpinakiem. Podajemy z ryżem basmati, dla nie wegetarian polecamy z golonką :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się