swiatwemnie.pl

Wegetariańskie przepisy

 
Kotleciki z czerwonej kapusty

Wspaniałe kapuściane kotleciki inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z warzywami na gęsto, ryżem lub chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pieczona kapusta jako dodatek do dań

Doskonała pieczona kapusta jest niezwykle doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa. Jest również smacznym wegańskim pokarmem. Zdecydowanie wam będzie smakować!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Placki z ciecierzycy z kolendrą

Niezwyczajna kombinacja orzechowego smaku ciecierzycy z kolendrą pocieszy każdego miłośnika roślin strączkowych.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kapusta pak choi z grzybami shiitake

Prosty przepis na przygotowanie chińskiej kapusty Pak choi i aromatycznych grzybów shiitake na czosnku i imbirze z odrobiną ostrygowego sosu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Duszona czerwona kapusta

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

Orzechowa pszenna kasza

Smaczna i zdrowa kasza bez cukru, szczególnie nadaje się na śniadanie. Lekką słodycz uzyskuje ze śliwek i z mleka, które ma naturalnie słodki smak.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

średnia

Indyjskie ciasto z kaszy manny

Halawa (Sooji Ka Halwa) to lubiane słodkie indyjskie ciasto. Jest bardzo smaczne a jego przygotowanie jest bardzo łatwe.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

wysoka

Smażone grzyby Shimeji

Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Karmelowe wegan kuleczki

Ulubione kuleczki z dmuchanego ryżu bez mleka i masła a przy tym tak samo doskonałe, jak te z masłem i ze skondensowanym słodzonym mlekiem ... a może nawet i lepsze. Mniam!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Pikantny dal z soczewicy i grochu

Dal to strączkowa kasza podawana jako podstawowa część indyjskiego obiadowego menu. To bardzo zdrowe danie, pełne białka, jest również popularne w innych krajach Orientu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 45 min.

Trudność

średnia

Miodowo cytrusowy koktajl z imbirem

Wzięło was zmęczenie, czujecie się "niewyraźnie", ...? Wypróbujcie nasz koktajl pełen witamin, który doda Wam sił.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Cytrynowy ryż

Nimba chawal - cytrynowy ryż, jest ulubionym przepisem na przygotowanie ryżu w południowych Indiach. Podaje się jako samodzielne danie, ewentualnie w kombinacji z innymi indyjskimi daniami. Ma smak lekko kwaśny, pikantny i słony. Polecamy jeden z podstawowych przepisów na jego przygotowanie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Rybne kuleczki z niedźwiedzim czosnkiem

Niezwykle smaczne rybne kotleciki ze zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Porowa zapiekanka z pieczarkami i tofu

Smaczny bezmięsny przepis na porową zapiekankę z pieczarkami.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Pieczona kapusta

Smaczny wegetariański obiad albo kolacja. Podajemy z jednym z ziemniaczanych dodatków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Selerowe placki z serem

Wyborne w smaku, pieczone placki z selera. Aromatyczna woń selera straci się podczas przyrządzania a placki staną się ulubioną przekąską także dla dzieci, które selera raczej nie lubią :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pieczarkowy sos curry

Śmietanowy sos łagodnego smaku, pełen pieczarek. Podajemy z ryżem, albo z parzonym knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Ziemniaczano-kalafiorowa masala

Aloo Gobi masala to ulubione, nie tylko indyjskie, wegetariańskie danie. Jest to dość pikantna mieszanka ziemniaków i kalafiora. Jej podawanie z ryżem lub chlebowym plackiem pikantny smak częściowo stłumi. Przepis ma wiele wersji, podstawą są jednak indyjskie przyprawy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Faszerowana wegańska dynia

Smaczna faszerowana dynia bez mięsa. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Nie pieczony marchewkowy tort z bananowym kremem

Prawie raw,zdrowy tort z marchewki,bananów,orzechów ziemnych i włoskich,kokosu...bez mąki,cukru,mleka,jajek i oczywiście bez pieczenia.Jeśli zamiast prażonych orzechów użyjemy czyste wytworzymy tort raw nie prawie ale całkowicie :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

wysoka

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się