Orzechowo makowe kuleczki
Smaczne małe kuleczki bez pieczenia, doskonałe jako przekąska na każdą okazję.
przepis,fotoprzepis,orzechy włoskie,orzechy włoskie,mak mielony,mak mielony,Ciasteczka,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Bez pieczenia,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Boże Narodzenie,Sezonowe przepisy
Ciasteczka
Kategorie
Ciasteczka Bezglutenowe Bezlaktozowe Bez pieczenia Wegańskie przepisy Wegetariańskie przepisy Boże Narodzenie Sezonowe przepisy Bożonarodzeniowe pieczywo Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia Sezon - Orzechy
Składniki
Składniki
mak mielony | 50 | gramów | |
mak mielony | - | ||
orzechy włoskie | 100 | gramów | |
orzechy włoskie | - | ||
rodzynki | 100 | gramów | |
syrop z agawy | 50 | gramów |
Przepis


3.
Orzechy wsypujemy do miski,...


5.
...i odcedzone rodzynki.

6.
Blenderem miksujemy na puree.


8.
Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je na przemian w na drobno nasiekanych orzechach i w maku. Wkładamy do papierowych koszyczków. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!