PRZEPISY

Pieczona kapusta jako dodatek do dań

Pieczona kapusta jako dodatek do dań

Doskonała pieczona kapusta jest niezwykle doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa. Jest również smacznym wegańskim pokarmem. Zdecydowanie wam będzie smakować!

przepis,fotoprzepis,kapusta biała,Dodatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy

Dodatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ0
kapusta biała-
kminek mielony-
ocet balsamiczny0
oliwa-
sól0

 

Przepis

1. 

kapusta biała

Mniejszą główkę kapusty myjemy i kroimy na około 1,5 cm grubości płaty. Kroimy razem z głąbem, który będzie nam po upieczeniu kapustę trzymał w całości by się nie rozleciała. Głąba nie konsumujemy.

2. 

oliwa  sól  cukier kryształ  kminek mielony  ocet balsamiczny

Kapustę układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia skropioną olejem. Poukładaną kapustę również skrapiamy olejem, solimy, posypujemy odrobiną cukru oraz kminkiem. Na koniec skrapiamy czerwonym octem balsamicznym. Pieczemy w 180°C przez 25 minut.

3. 

ocet balsamiczny  sól  cukier kryształ

Potem kapustę obracamy, skrapiamy octem, troszkę solimy i cukrujemy z drugiej strony.

4. 

Ponownie wkładamy do piekarnika i 25 minut dopiekamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie