PRZEPISY

Kokosowe roladki

Kokosowe roladki

Smaczne małe roladki z kokosu i daktyli.

przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,daktyle,Ciasteczka,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Boże Narodzenie,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

daktyle200gramów
kokosowe mleko130gramów
olej kokosowy40gramów
siemię lniane2łyżeczki
wiórki kokosowe100gramów

 

Przepis

1. 

wiórki kokosowe 100 gramów  kokosowe mleko 30 gramów  olej kokosowy 40 gramów

Kokosowe wiórka, mleko oraz olej razem miksujemy.

2. 

daktyle 200 gramów  kokosowe mleko 100 gramów  siemię lniane 2 łyżeczki

Siemię lniane mielimy i łączymy je z daktylami i kokosowym mlekiem.

3. 

Połowę kokosowej masy ugniatamy (jest dość krucha) na plastikowej deseczce na kształt prostokąta 20 x 18 cm. Na kokos nanosimy daktylową pastę...

4. 

... i palcami delikatnie dociskamy do kokosowej warstwy.

5. 

Warstwujemy drugą połowę kokosowej masy...

6. 

...i ponownie delikatnie dociskamy.

7. 

Wytworzony płat przykrywamy folią aluminiową, przykrywamy drugą deseczką i obracamy.

8. 

Kokosowo-daktylowy płat przekrawamy wzdłuż na połowę i za pomocą folii aluminiowej zawijamy dwie rolady. Wkładamy na godzinę do zamrażalnika.

9. 

Rolady wyciągamy...

10. 

...i kroimy. Ciasteczka możemy poukładać w małych papierowych papilotkach.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie