Kokosowe roladki

Smaczne małe roladki z kokosu i daktyli.
przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,daktyle,Ciasteczka,Bezlaktozowe,Boże Narodzenie,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe
Ciasteczka
Kategorie
Ciasteczka › Bezlaktozowe › Boże Narodzenie › Wegańskie przepisy › Wegetariańskie przepisy › Bezglutenowe › Bożonarodzeniowe pieczywo ›Składniki
Składniki
daktyle | 200 564 | gramów kcal | |
kokosowe mleko | 130 190 | gramów kcal | |
olej kokosowy | 40 356 | gramów kcal | |
siemię lniane | 2 54 | łyżeczki kcal | |
wiórki kokosowe | 100 693 | gramów kcal |
Przepis
1.
wiórki kokosowe 100 gramów • kokosowe mleko 30 gramów • olej kokosowy 40 gramów
Kokosowe wiórka, mleko oraz olej razem miksujemy.

2.
daktyle 200 gramów • kokosowe mleko 100 gramów • siemię lniane 2 łyżeczki
Siemię lniane mielimy i łączymy je z daktylami i kokosowym mlekiem.

3.
Połowę kokosowej masy ugniatamy (jest dość krucha) na plastikowej deseczce na kształt prostokąta 20 x 18 cm. Na kokos nanosimy daktylową pastę...

4.
... i palcami delikatnie dociskamy do kokosowej warstwy.

5.
Warstwujemy drugą połowę kokosowej masy...

6.
...i ponownie delikatnie dociskamy.

7.
Wytworzony płat przykrywamy folią aluminiową, przykrywamy drugą deseczką i obracamy.

8.
Kokosowo-daktylowy płat przekrawamy wzdłuż na połowę i za pomocą folii aluminiowej zawijamy dwie rolady. Wkładamy na godzinę do zamrażalnika.

9.
Rolady wyciągamy...

10.
...i kroimy. Ciasteczka możemy poukładać w małych papierowych papilotkach.

Smacznego!