Kapuściana sałatka z majonezem

Świeża i smaczna sałatka ze świeżej czerwonej kapusty z majonezem. Dla zmniejszenia kalorii możecie użyć majonezu "light" albo niskotłuszczowy jogurt.
przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,majonez,Sałatki warzywne,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Pichcił
Ilość porcji
8
Masa porcji
178 g
Energia porcji
379 kcal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska
Kategorie
Sałatki warzywne › Wegetariańskie przepisy › Bezglutenowe › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) ›Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
czerwona cebula | 150 60 | gramów kcal | |
czerwona kapusta | 700 189 | gramów kcal | |
majonez | 400 2720 | gramów kcal | |
marchew | 100 45 | gramów kcal | |
ocet | 1 7 | łyżka kcal | |
ogórek konserwowy | 50 6 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
czerwona kapusta 700 gramów • marchew 100 gramów
Kapustę i marchewkę obieramy i na drobno trzemy.

2.
sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • ocet 1 łyżka • czerwona cebula 150 gramów
Dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy i mieszamy w większej misce.


4.
majonez 400 gramów
Na koniec porządnie mieszamy z majonezem. Odstawiamy do lodówki do następnego dnia.

Smacznego!