swiatwemnie.pl

Kapuściana sałatka z majonezem

    

Świeża i smaczna sałatka ze świeżej czerwonej kapusty z majonezem. Dla zmniejszenia kalorii możecie użyć majonezu "light" albo niskotłuszczowy jogurt.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czerwona cebula150gramów
czerwona kapusta700gramów
majonez250gramów
marchew100gramów
ocet1łyżka
ogórek konserwowy50gramów
sól½łyżeczki

1. 

czerwona kapusta 700 gramów  marchew 100 gramów

Kapustę i marchewkę obieramy i na drobno trzemy.

2. 

sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  ocet 1 łyżka  czerwona cebula 150 gramów

Dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy i mieszamy w większej misce.

3. 

ogórek konserwowy 50 gramów

Dodajemy na drobno pokrojone ogórki.

4. 

majonez 250 gramów

Na koniec porządnie mieszamy z majonezem. Odstawiamy do lodówki do następnego dnia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się