PRZEPISY

Kapuściana sałatka z majonezem

Kapuściana sałatka z majonezem

Świeża i smaczna sałatka ze świeżej czerwonej kapusty z majonezem. Dla zmniejszenia kalorii możecie użyć majonezu "light" albo niskotłuszczowy jogurt.

przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,majonez,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Wegetariańskie przepisy

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czerwona cebula150gramów
czerwona kapusta700gramów
majonez400gramów
marchew100gramów
ocet1łyżka
ogórek konserwowy50gramów
sól½łyżeczki

 

Przepis

1. 

czerwona kapusta 700 gramów  marchew 100 gramów

Kapustę i marchewkę obieramy i na drobno trzemy.

2. 

sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  ocet 1 łyżka  czerwona cebula 150 gramów

Dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy i mieszamy w większej misce.

3. 

ogórek konserwowy 50 gramów

Dodajemy na drobno pokrojone ogórki.

4. 

majonez 400 gramów

Na koniec porządnie mieszamy z majonezem. Odstawiamy do lodówki do następnego dnia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie