Kapuściana sałatka z majonezem
Świeża i smaczna sałatka ze świeżej czerwonej kapusty z majonezem. Dla zmniejszenia kalorii możecie użyć majonezu "light" albo niskotłuszczowy jogurt.
przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,majonez,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Wegetariańskie przepisy,Sezonowe przepisy
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne Bezglutenowe Wegetariańskie przepisy Sezonowe przepisy Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona)
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
czerwona cebula | 150 | gramów | |
czerwona kapusta | 700 | gramów | |
majonez | 400 | gramów | |
marchew | 100 | gramów | |
ocet | 1 | łyżka | |
ogórek konserwowy | 50 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki |
Przepis
1.
czerwona kapusta 700 gramów • marchew 100 gramów
Kapustę i marchewkę obieramy i na drobno trzemy.

2.
sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • ocet 1 łyżka • czerwona cebula 150 gramów
Dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy i mieszamy w większej misce.


4.
majonez 400 gramów
Na koniec porządnie mieszamy z majonezem. Odstawiamy do lodówki do następnego dnia.

Smacznego!