PRZEPISY

Słodki bananowy torcik

Słodki bananowy torcik

Wspaniały tort bez pieczenia, bez cukru, mąki, mleka i jajek. Za to pełen zdrowych składników.

przepis,fotoprzepis,banan,Torty,Zdrowe wypieki,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Bez pieczenia,Surowe jedzenie - raw food,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy

Torty

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Mączka chleba świętojańskiego15gramów
awokado150gramów
banan250gramów
mielone orzechy włoskie130gramów
olej kokosowy20gramów
plastry suszonego kokosa (chipsy kokosowe)15gramów
sok z limonki1łyżka
syrop z agawy25gramów
wegańska czekolada15gramów
wiórki kokosowe-
wiórki kokosowe100gramów
śliwki suszone130gramów
śmietanka kokosowa50gramów

 

Przepis

1. 

śliwki suszone 130 gramów  śmietanka kokosowa 50 gramów

Śliwki myjemy, dobrze oglądamy i kontrolujemy czy nie ma w nich żadnej zapomnianej pestki i wkładamy do miski. Dodajemy kokosową śmietankę i blenderem miksujemy.

2. 

mielone orzechy włoskie 130 gramów

Stopniowo wsypujemy orzechy,...

3. 

Mączka chleba świętojańskiego 15 gramów

...mączkę i wszystko razem dobrze miksujemy.

4. 

Tortową formę wykładamy papierem do pieczenia. 3/4 przygotowanej masy ugniatamy do formy. Wkładamy do lodówki by stężała.

5. 

wiórki kokosowe

Na desce rozwałkowujemy (na cienko) 1/4 masy która nam została. Połowę posypujemy kokosem. Wkładamy do zamrażalnika.

6. 

banan 250 gramów  awokado 150 gramów  sok z limonki 1 łyżka

Banany i awokado obieramy, kroimy i wkładamy do miski. Dodajemy sok z limonki i miksujemy blenderem.

7. 

olej kokosowy 20 gramów  syrop z agawy 25 gramów  wiórki kokosowe 100 gramów

Do kremu dodajemy kokosowy olej, syrop z agawy i wiórki kokosowe. Dobrze mieszamy.

8. 

Krem nanosimy na ciemny spód i zostawiamy do stężenia w lodówce przez 24 godziny.

9. 

wegańska czekolada 15 gramów

Czekoladę roztapiamy w małym garnuszku zanurzony w gorącej wodzie.

10. 

plastry suszonego kokosa (chipsy kokosowe) 15 gramów

Czekoladą skrapiamy kokosowe chipsy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.

11. 

Z zamrażalnika wyciągamy dwukolorowy płat i wykrawamy z niego drobne ozdoby.

12. 

Tort wyciągamy z formy i ozdabiamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie