Karmelowe wegan kuleczki
Ulubione kuleczki z dmuchanego ryżu bez mleka i masła a przy tym tak samo doskonałe, jak te z masłem i ze skondensowanym słodzonym mlekiem ... a może nawet i lepsze. Mniam!
przepis,fotoprzepis,cukier trzcinowy,ryż dmuchany,Ciasteczka,Bezglutenowe,Bez pieczenia,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Boże Narodzenie,Bezlaktozowe
Ciasteczka
Kategorie
Ciasteczka Bezglutenowe Bez pieczenia Wegańskie przepisy Wegetariańskie przepisy Boże Narodzenie Bezlaktozowe Bożonarodzeniowe pieczywo Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia
Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | 150 | gramów | |
ryż dmuchany | 70 | gramów | |
sojowe mleko | 75 | mililitrów | |
tahini | 50 | gramów |
Przepis

2.
... i powolnym podgrzewaniem rozpuszczamy na karmel.




6.
Masę mieszamy i gdy jest lekko ciepła zaczynamy z niej tworzyć mniejsze kuleczki. Podczas tworzenia dłonie delikatnie moczymy w wodzie, aby nam się masa nie lepiła do rąk.

7.
Wkładamy do lodówki na 24 godziny do stężenia.

8.
Potem przekładamy do papierowych papilotek i możemy podawać. Przechowujemy w lodówce.

Smacznego!