swiatwemnie.pl

Bananowy placek z agrestem i borówkami

Bananowy placek z agrestem i borówkami

    

Doskonały delikatny placek bez cukru i mąki. Słodycz i błonnik zapewnia duża ilość owoców.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

banan 450 gramów  jabłka 240 gramów  olej słonecznikowy 100 mililitrów

Do miksera najpierw dajemy olej i stopniowo dodajemy i miksujemy przygotowane banany i jabłka.

2. 

śliwki suszone 100 gramów  rodzynki 100 gramów  woda 80 mililitrów

Dodajemy pokrojone śliwki i rodzynki oraz wodę. Na grubo miksujemy.

3. 

migdały mielone 100 gramów  sok z limonki ½ łyżki  cynamon mielony ½ łyżeczki

Do ciasta dodajemy mielone migdały, cynamon i sok z limonki.

4. 

soda oczyszczona 1 łyżeczka  olej rzepakowy 1 łyżeczka

Tuż przed wylaniem ciasta do formy wysmarowanej olejem, dodajemy łyżeczkę sody.

5. 

agrest 50 gramów  borówki 50 gramów

Wierzch ozdabiamy owocami i delikatnie wciskamy je dłonią w wierzch ciasta.

6. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

agrest50gramów
banan450gramów
borówki50gramów
cynamon mielony½łyżeczki
jabłka240gramów
migdały mielone100gramów
olej rzepakowy1łyżeczka
olej słonecznikowy100mililitrów
rodzynki100gramów
soda oczyszczona1łyżeczka
sok z limonki½łyżki
woda80mililitrów
śliwki suszone100gramów

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się