PRZEPISY

Bananowy placek z agrestem i borówkami

Bananowy placek z agrestem i borówkami

Doskonały delikatny placek bez cukru i mąki. Słodycz i błonnik zapewnia duża ilość owoców.

przepis,fotoprzepis,banan,agrest,borówki,Zdrowe wypieki,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy

Zdrowe wypieki

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

agrest50gramów
banan450gramów
borówki50gramów
cynamon mielony½łyżeczki
jabłka240gramów
migdały mielone100gramów
olej rzepakowy1łyżeczka
olej słonecznikowy100mililitrów
rodzynki100gramów
soda oczyszczona1łyżeczka
sok z limonki½łyżki
woda80mililitrów
śliwki suszone100gramów

 

Przepis

1. 

banan 450 gramów  jabłka 240 gramów  olej słonecznikowy 100 mililitrów

Do miksera najpierw dajemy olej i stopniowo dodajemy i miksujemy przygotowane banany i jabłka.

2. 

śliwki suszone 100 gramów  rodzynki 100 gramów  woda 80 mililitrów

Dodajemy pokrojone śliwki i rodzynki oraz wodę. Na grubo miksujemy.

3. 

migdały mielone 100 gramów  sok z limonki ½ łyżki  cynamon mielony ½ łyżeczki

Do ciasta dodajemy mielone migdały, cynamon i sok z limonki.

4. 

soda oczyszczona 1 łyżeczka  olej rzepakowy 1 łyżeczka

Tuż przed wylaniem ciasta do formy wysmarowanej olejem, dodajemy łyżeczkę sody.

5. 

agrest 50 gramów  borówki 50 gramów

Wierzch ozdabiamy owocami i delikatnie wciskamy je dłonią w wierzch ciasta.

6. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie