swiatwemnie.pl

Przekąski > Słone przekąski

Słone przekąski

 
Przygotowanie prostych zimnych płyt

Jak w prosty sposób przygotować sobie dobrą gościnę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Nadziewany pikantny hermelin w oleju

Ulubiony nakładany ser z białą pleśnią na wierzchu wypełniony pikantnym nadzieniem i cebulą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Serdelki na ciemnym piwie

Faszerowane serdelki w smacznym piwnym sosie. Prosta, syta, w przeszłości i tania kolacja :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Ptysie z guacamole Nowy przepis

Ptysie z guacamole

Przepis na smaczne słone ptysie z parzonego ciasta wypełnione strączkowym farszem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Klasyczne kanapeczki

Kanapeczki mają wiele form. Oferujemy klasyczną, niezapomnianą recepturę z naszego dzieciństwa na proste kanapeczki. Bez nich nie byłoby żadnego świętowania ani Sylwestra! Wciąż smakują i dziś, tak samo jak w przeszłości.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Łososiowo serowy strudel

Smaczna przystawka w kształcie małych rybek :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Serowy Suflet Nowy przepis

Serowy Suflet

Przepis na przygotowanie prostej francuskiej przystawki na bazie gęstego białego sosu, bitej śmietany z białek i aromatycznego sera, np: cheddar.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Słony serowy wianek

Doskonała, szybka słona przekąska, dobra jako poczęstunek nie tylko na święta wielkanocne.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Szybkie słone paluszki

Szybkie i proste przygotowanie ulubionych paluszków z ciasta francuskiego z serem, solą, kminkiem lub sezamem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Hummus Nowy przepis

Hummus

Doskonałe danie z ciecierzycy, które jest nieodłączną częścią kuchni bliskowschodniej.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Kieszonki z mielonym mięsem

Przekąska z Bliskiego Wschodu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Szynka z chrzanem w galarecie

Przystawka nadająca się podczas gościny w zimowych miesiącach.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Słone serowe ciasto z porem

Doskonałe słone ciasto, które możemy podawać jako główne danie razem z dobrą fasolową zupą, albo pokrojone na mniejsze porcje jako przekąska dla gości.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Szpinakowe kuleczki z indyczym mięsem

Smaczne danie wielkanocne - na zimno. Świetny obiad - podawany natychmiast po przyrządzeniu, dopóki kuleczki są jeszcze ciepłe.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Opiekana faszerowana papryka

Faszerowana papryka opieczona na patelni. To smaczne i syte danie podajemy nie zbyt ciepłe, z pełnoziarnistym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Nakładany Camembert z czosnkiem i cebulą

Delikatny kremowy ser - przysmak dla smakoszy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Nakładane sery z gyros przyprawami

Sery wspaniałego smaku dzięki mieszance przypraw Gyros doskonałe jako przystawka, przekąska, ale i do zjedzenia tylko tak na śniadanie. Podajemy ze świeżym białym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Pieczarkowy quiche Nowy przepis

Pieczarkowy quiche

Przepis na słone francuskie ciasto nadziewane pieczarkami i serem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Nakładany hermelin Nowy przepis

Nakładany hermelin

Wspaniały nakładany ser doskonały jako przystawka lub jako przekąska do piwa.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Utopence na szybko Nowy przepis

Utopence na szybko

Ulubiony pokarm z czeskiej ziemnej kuchni. Podajemy z chlebem i kuflem dobrze schłodzonego piwa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się