swiatwemnie.pl

Nadziewana tortilla z tofu

    

Smaczna wegetariańska tortilla.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula50gramów
musztarda stołowa1łyżeczka
oliwa30mililitrów
papryka czerwona50gramów
przyprawa kurkuma1łyżeczka
sałata lodowa-
ser biały tofu180gramów
sól morska¼łyżeczki
tortilla2sztuki
ziemniaki100gramów

1. Nadzienie do tortilli

ziemniaki 100 gramów  oliwa 30 mililitrów

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na cienkie paseczki. Smażymy je na patelni z odrobiną oleju przez 8 minut.

Nadzienie do tortilli

2. 

cebula 50 gramów

Do ziemniaków dodajemy obraną, pokrojoną cebulę i razem 5 minut dalej smażymy.

3. 

papryka czerwona 50 gramów

Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na paseczki. Dodajemy do ziemniaków z cebulą i minutkę smażymy.

4. 

ser biały tofu 180 gramów

Tofu rozkruszamy, dodajemy do patelni i 2-3 minuty dobrze podgrzewamy.

5. 

sól morska ¼ łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  musztarda stołowa 1 łyżeczka

Nadzienie doprawiamy solą, kurkumą i musztardą.

6. Nadziewanie tortilli

sałata lodowa  tortilla 2 sztuki

Tortillę podgrzewamy na suchej patelni. Z patelni ją wyciągamy, kładziemy na niej umyte, osuszone liście sałaty. Na nie kładziemy część nadzienia i tortillę zawijamy. Możemy podawać.

Nadziewanie tortilli

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się