swiatwemnie.pl

Nadziewana tortilla z tofu

     

Smaczna wegetariańska tortilla.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

Cebula50gramów
Musztarda stołowa1łyżeczka
Oliwa30mililitrów
Papryka czerwona50gramów
Przyprawa kurkuma1łyżeczka
Sałata lodowa
Ser biały tofu180gramów
Sól morska¼łyżeczki
Ziemniaki100gramów

1. Nadzienie do tortilli

ziemniaki 100 g  oliwa 30 ml

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na cienkie paseczki. Smażymy je na patelni z odrobiną oleju przez 8 minut.

Nadzienie do tortilli

2. 

cebula 50 g

Do ziemniaków dodajemy obraną, pokrojoną cebulę i razem 5 minut dalej smażymy.

3. 

papryka czerwona 50 g

Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na paseczki. Dodajemy do ziemniaków z cebulą i minutkę smażymy.

4. 

ser biały tofu 180 g

Tofu rozkruszamy, dodajemy do patelni i 2-3 minuty dobrze podgrzewamy.

5. 

sól morska ¼ łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  musztarda stołowa 1 łyżeczka

Nadzienie doprawiamy solą, kurkumą i musztardą.

6. Nadziewanie tortilli

sałata lodowa

Tortillę podgrzewamy na suchej patelni. Z patelni ją wyciągamy, kładziemy na niej umyte, osuszone liście sałaty. Na nie kładziemy część nadzienia i tortillę zawijamy. Możemy podawać.

Nadziewanie tortilli

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się