Nadziewana tortilla z tofu

Smaczna wegetariańska tortilla.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,ser biały tofu,sałata lodowa,tortilla,Słone przekąski
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 50 22 | gramów kcal | |
musztarda stołowa | 1 7 | łyżeczka kcal | |
oliwa | 30 264 | mililitrów kcal | |
papryka czerwona | 50 15 | gramów kcal | |
przyprawa kurkuma | 1 16 | łyżeczka kcal | |
sałata lodowa | 0 ?? | kcal | |
ser biały tofu | 180 152 | gramów kcal | |
sól morska | ¼ 0 | łyżeczki kcal | |
tortilla | 2 ?? | sztuki kcal | |
ziemniaki | 100 92 | gramów kcal |
Przepis
1. Nadzienie do tortilli
ziemniaki 100 gramów • oliwa 30 mililitrów
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na cienkie paseczki. Smażymy je na patelni z odrobiną oleju przez 8 minut.


3.
papryka czerwona 50 gramów
Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na paseczki. Dodajemy do ziemniaków z cebulą i minutkę smażymy.


5.
sól morska ¼ łyżeczki • przyprawa kurkuma 1 łyżeczka • musztarda stołowa 1 łyżeczka
Nadzienie doprawiamy solą, kurkumą i musztardą.

6. Nadziewanie tortilli
sałata lodowa • tortilla 2 sztuki
Tortillę podgrzewamy na suchej patelni. Z patelni ją wyciągamy, kładziemy na niej umyte, osuszone liście sałaty. Na nie kładziemy część nadzienia i tortillę zawijamy. Możemy podawać.

Smacznego!