Słone ciastka z parzenicy

Szybkie chrupiące ciastka na późną niezapowiedzianą wizytę.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ser parzony "Parenica" - niewędzony,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
ser parzony "Parenica" - niewędzony | 100 289 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 275 gramów • ser parzony "Parenica" - niewędzony 100 gramów
Zawinięte ciasto na papierze rozwijamy. Wzdłuż równomiernie rozkładamy rozwiniętą parzenicę.

2.
Ciasto z parzenicą zawijamy.

3.
Wytworzoną roladę kroimy na około 1-1,5 cm grubości kawałki.

4.
jajka kurze 1 sztuka • sól
Papier na którym było zawinięte ciasto kładziemy na blachę. Pojedyncze kawałki układamy na papier na leżąco. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, solimy i w rozgrzanym piekarniku pieczemy na złoty kolor.

Smacznego!