Słone ciastka z parzenicy
Szybkie chrupiące ciastka na późną niezapowiedzianą wizytę.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ser parzony "Parenica" - niewędzony,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
ser parzony "Parenica" - niewędzony | 100 | gramów | |
sól | - |
Przepis
1.
ciasto francuskie 275 gramów • ser parzony "Parenica" - niewędzony 100 gramów
Zawinięte ciasto na papierze rozwijamy. Wzdłuż równomiernie rozkładamy rozwiniętą parzenicę.
2.
Ciasto z parzenicą zawijamy.
3.
Wytworzoną roladę kroimy na około 1-1,5 cm grubości kawałki.
4.
jajka kurze 1 sztuka • sól
Papier na którym było zawinięte ciasto kładziemy na blachę. Pojedyncze kawałki układamy na papier na leżąco. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, solimy i w rozgrzanym piekarniku pieczemy na złoty kolor.
Smacznego!