PRZEPISY

Sakiewki z niedźwiedzim czosnkiem

Sakiewki z niedźwiedzim czosnkiem

Wspaniałe słone przekąski z feta serem i niedźwiedzim czosnkiem.

przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,ser Feta,Słone przekąski,Przekąski,Sezonowe przepisy

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ½łyżeczki
czosnek niedźwiedzi100gramów
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750500gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
ser Ementaler100gramów
ser Feta200gramów
sól1łyżeczka
świeże drożdże20gramów

 

Przepis

1. 

świeże drożdże 20 gramów  mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  cukier kryształ ½ łyżeczki

Do niewielkiej ilości letniego mleka dodajemy mąkę z cukrem. Dodajemy pokruszone drożdże i lekko mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem w ciepłe miejsce.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  olej słonecznikowy 100 mililitrów  sól 1 łyżeczka

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej i rozczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.

3. 

czosnek niedźwiedzi 100 gramów

W międzyczasie gdy nam ciasto rośnie kroimy na drobno czosnek.

4. 

ser Ementaler 100 gramów  ser Feta 200 gramów

Do czosnku dodajemy starty twardy ser i rozdrobniony ser feta.

5. 

Ciasto rozwałkowujemy, kroimy na większe kwadraty. Na każdy kwadrat kładziemy łyżeczkę farszu. Sakiewki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie