swiatwemnie.pl

Pesto z niedźwiedziego czosnku

    

200 g wspaniałej, gęstej, pikantnej pasty. Pesto z niedźwiedziego czosnku jest pełne witamin a w lodówce po zalaniu odrobiną oliwy z oliwek, wytrzyma nawet kilka miesięcy. Doskonałe jest jako dodatek do makaronów, sałatek lub możecie je dodawać do różnych dań według smaku.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

czosnek niedźwiedzi70gramów
oliwa70mililitrów
oliwa-
orzechy nerkowca naturalne70gramów
sól1łyżeczka

1. 

czosnek niedźwiedzi 70 gramów

Niedźwiedzi czosnek dobrze myjemy i osuszamy.

2. 

oliwa 70 mililitrów

Czosnek wkładamy do miksera, wlewamy olej i na drobno miksujemy.

3. 

orzechy nerkowca naturalne 70 gramów

Orzeszki na drobno mielimy.

4. 

Orzeszki wsypujemy do czosnku i ponownie miksujemy.

5. 

sól 1 łyżeczka

Dodajemy sól i jeszcze raz porządnie miksujemy.

6. 

oliwa

Przechowujemy w chłodnym miejscu, zalane cienką warstwą oliwy z oliwek.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się