PRZEPISY

Pesto z niedźwiedziego czosnku

Pesto z niedźwiedziego czosnku

200 g wspaniałej, gęstej, pikantnej pasty. Pesto z niedźwiedziego czosnku jest pełne witamin a w lodówce po zalaniu odrobiną oliwy z oliwek, wytrzyma nawet kilka miesięcy. Doskonałe jest jako dodatek do makaronów, sałatek lub możecie je dodawać do różnych dań według smaku.

przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,oliwa,orzechy nerkowca naturalne,Słone przekąski,Bezglutenowe,Surowe jedzenie - raw food,Bezlaktozowe,Kuchnia włoska,Sezonowe przepisy

Słone przekąski

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czosnek niedźwiedzi70gramów
oliwa70mililitrów
oliwa-
orzechy nerkowca naturalne70gramów
sól1łyżeczka

 

Przepis

1. 

czosnek niedźwiedzi 70 gramów

Niedźwiedzi czosnek dobrze myjemy i osuszamy.

2. 

oliwa 70 mililitrów

Czosnek wkładamy do miksera, wlewamy olej i na drobno miksujemy.

3. 

orzechy nerkowca naturalne 70 gramów

Orzeszki na drobno mielimy.

4. 

Orzeszki wsypujemy do czosnku i ponownie miksujemy.

5. 

sól 1 łyżeczka

Dodajemy sól i jeszcze raz porządnie miksujemy.

6. 

oliwa

Przechowujemy w chłodnym miejscu, zalane cienką warstwą oliwy z oliwek.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się