swiatwemnie.pl

Paluszki serowe z ciasta francuskiego

     

Łatwy przepis na przygotowanie smacznych serowych paluszków.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

ciasto francuskie 500 g  jajka kurze 1 sztuka

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na kształt prostokąta. Całe ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem.

2. 

twardy ser 200 g  sól  czosnek suszony  przyprawa do grilla  kminek

Ser trzemy na tarce i posypujemy nim ciasto, według smaku solimy, możemy doprawić suszonym czosnkiem, albo przyprawą do grilla, ewentualnie kminkiem.

3. 

Z przygotowanego ciasta wykrawamy prostokąty (2 cm x 5 cm), które układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Paluszki pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się