swiatwemnie.pl

Paluszki serowe z ciasta francuskiego

    

Łatwy przepis na przygotowanie smacznych serowych paluszków.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

ciasto francuskie 500 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na kształt prostokąta. Całe ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem.

2. 

twardy ser 200 gramów  sól  czosnek suszony  przyprawa do grilla  kminek

Ser trzemy na tarce i posypujemy nim ciasto, według smaku solimy, możemy doprawić suszonym czosnkiem, albo przyprawą do grilla, ewentualnie kminkiem.

3. 

Z przygotowanego ciasta wykrawamy prostokąty (2 cm x 5 cm), które układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Paluszki pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się