Marynowana rzodkiew z sezamem

Prosta ale bardzo efektywna kombinacja marynowanej wielkiej białej rzodkwi z dobrej jakości sezamowym olejem i nasionami sezamu wzbogaci wasze danie, albo ofertę przekąsek na party.
przepis,fotoprzepis,rzodkiew marynowana - Takuan,olej sezamowy,Słone przekąski,Bezlaktozowe,Kuchnia japońska,Kuchnia koreańska,Bezglutenowe
Słone przekąski
Kuchnia japońska
Pichcił
Ilość porcji
1
Masa porcji
78 g
Energia porcji
189 kcal
Czas przygotowania
5 min.
Trudność
niska
Kategorie
Słone przekąski › Bezlaktozowe › Kuchnia japońska › Kuchnia koreańska › Bezglutenowe › Kuchnia azjatycka ›Składniki
Składniki
olej sezamowy | 1 133 | łyżka kcal | |
rzodkiew marynowana - Takuan | 60 42 | gramów kcal | |
ziarna sezamu | ½ 15 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
rzodkiew marynowana - Takuan 60 gramów • olej sezamowy 1 łyżka • ziarna sezamu ½ łyżeczki
Marynowaną rzodkiew po prostu kroimy na płaty o grubości 2 mm. Mieszamy z dobrej jakości sezamowym olejem i nasionami sezamu.

Smacznego!