Cheddar szynkowe różyczki

Doskonała słona przekąska do wina.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ser cheddar,szynka wieprzowa,Słone przekąski,Przekąski
Słone przekąski
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
jajka kurze | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
przecier pomidorowy | 50 34 | mililitrów kcal | |
ser cheddar | 100 403 | gramów kcal | |
szynka wieprzowa | 200 190 | gramów kcal |
Przepis
1.
ser cheddar 100 gramów • szynka wieprzowa 200 gramów
Ser trzemy a ze szynki wykrawamy kółeczka o średnicy 7 cm.

2.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy, przekładamy na stolnicę posypaną mąką i rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm. Z ciasta wykrawamy kółeczka o średnicy 7 cm.

3.
3 kółeczka przekładając kładziemy na siebie.

4.
przecier pomidorowy 50 mililitrów
Delikatnie smarujemy przecierem pomidorowym, kładziemy 2 kółeczka szynki i posypujemy serem.

5.
Kółeczka zawijamy w roladę i przekrawamy na połowę.

6.
jajka kurze • olej słonecznikowy
Układamy w natłuszczonej formie na muffiny, ciętą stroną w dół. Po wierzchu różyczki delikatnie rozwijamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

7.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!