swiatwemnie.pl

Cheddar szynkowe różyczki

     

Doskonała słona przekąska do wina.

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

ser cheddar 100 g  szynka wieprzowa 200 g

Ser trzemy a ze szynki wykrawamy kółeczka o średnicy 7 cm.

2. 

ciasto francuskie 275 g

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy, przekładamy na stolnicę posypaną mąką i rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm. Z ciasta wykrawamy kółeczka o średnicy 7 cm.

3. 

3 kółeczka przekładając kładziemy na siebie.

4. 

przecier pomidorowy 50 ml

Delikatnie smarujemy przecierem pomidorowym, kładziemy 2 kółeczka szynki i posypujemy serem.

5. 

Kółeczka zawijamy w roladę i przekrawamy na połowę.

6. 

jajka kurze  olej słonecznikowy

Układamy w natłuszczonej formie na muffiny, ciętą stroną w dół. Po wierzchu różyczki delikatnie rozwijamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

7. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się