swiatwemnie.pl

Cheddar szynkowe różyczki

Cheddar szynkowe różyczki

    

Doskonała słona przekąska do wina.

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

ser cheddar 100 gramów  szynka wieprzowa 200 gramów

Ser trzemy a ze szynki wykrawamy kółeczka o średnicy 7 cm.

2. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy, przekładamy na stolnicę posypaną mąką i rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm. Z ciasta wykrawamy kółeczka o średnicy 7 cm.

3. 

3 kółeczka przekładając kładziemy na siebie.

4. 

przecier pomidorowy 50 mililitrów

Delikatnie smarujemy przecierem pomidorowym, kładziemy 2 kółeczka szynki i posypujemy serem.

5. 

Kółeczka zawijamy w roladę i przekrawamy na połowę.

6. 

jajka kurze  olej słonecznikowy

Układamy w natłuszczonej formie na muffiny, ciętą stroną w dół. Po wierzchu różyczki delikatnie rozwijamy. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

7. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się