PRZEPISY

Serowe rożki z oliwkami

Serowe rożki z oliwkami

Proste przekąski z francuskiego ciasta.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,oliwki zielone,ser Gouda,czarne oliwki,Przekąski,Słone przekąski

Przekąski

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie275gramów
czarne oliwki-
jajka kurze1sztuka
mąka chlebowa pszenna T750-
oliwki zielone-
oregano-
ser Gouda-
sól-

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów  mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy, delikatnie posypujemy mąką, obracamy i rozwałkowujemy na troszkę cieńsze ciasto niż było. Wykrawamy okręgi o średnicy 15 cm.

2. 

Każdy okrąg dzielimy na 4 części.

3. 

oliwki zielone  ser Gouda  czarne oliwki

Na środek jednego kawałka kładziemy starty ser i oliwkę. Częściowo nacinamy od okrągłej krawędzi w kierunku szpica.

4. 

Nacięte części przekładamy na siebie i ser zawijamy. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

jajka kurze 1 sztuka  oregano  sól

Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy oregano i solą. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200°.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się