swiatwemnie.pl

Serowe rożki z oliwkami

    

Proste przekąski z francuskiego ciasta.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

ciasto francuskie 275 gramów  mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy, delikatnie posypujemy mąką, obracamy i rozwałkowujemy na troszkę cieńsze ciasto niż było. Wykrawamy okręgi o średnicy 15 cm.

2. 

Każdy okrąg dzielimy na 4 części.

3. 

oliwki zielone  ser Gouda  czarne oliwki

Na środek jednego kawałka kładziemy starty ser i oliwkę. Częściowo nacinamy od okrągłej krawędzi w kierunku szpica.

4. 

Nacięte części przekładamy na siebie i ser zawijamy. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

jajka kurze 1 sztuka  oregano  sól

Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy oregano i solą. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200°.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się