swiatwemnie.pl

Pizza ślimaczki z ciasta francuskiego

     

Słona przekąska na każdą okazję.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

ciasto francuskie 275 g  przecier pomidorowy 4 łyżki

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy, przekładamy na stolnicę i delikatnie rozwałkowujemy na wielkość 40 x 35 cm. Smarujemy przecierem pomidorowym, tak aby był przecier 5 cm pod górnym brzegiem.

2. 

ser Gouda 180 g  szynka wieprzowa 160 g

Na przecier kładziemy plasterki szynki i sera.

3. 

czarne oliwki

Na dolny brzeg układamy oliwki.

4. 

Ciasto z farszem zaczynamy powoli zawijać tak, że najpierw przytrzymujemy oliwki...

5. 

jajka kurze

...a potem wytwarzamy roladę. Pusty brzeg smarujemy roztrzepanym jajkiem i kończymy zawijanie.

6. 

Roladę kroimy na 20 kawałków takiej samej wielkości.

7. 

oregano

Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia a ślimaczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy oregano.

8. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 210 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się