swiatwemnie.pl

Serowe kosteczki

Słony smakołyk na Halloween party.

 

Ilość porcji: 24

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Ciasto francuskie400gramów
Jajka kurze1sztuka
Ser gouda150gramów
Sól

1. 

ciasto francuskie 400 g

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i wyrównujemy brzegi na wielkość prostokąta 40x30 cm.

2. 

jajka kurze 1 sztuka

Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

3. 

ser Gouda 150 g  sól

Posypujemy startym serem. Ser rękami ugniatamy do ciasta. Według smaku solimy. Przekrawamy wzdłuż na połowę.

4. 

Ciasto kroimy na około 3,5 cm szerokie paski.

5. 

Pojedyncze paski stopniowo układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdej stronie paska wytwarzamy około 3 cm cięcia. Nacięte ciasto zawijamy na zewnątrz i z końców wytwarzamy kosteczki.

6. 

Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 200 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się