swiatwemnie.pl

Ryby

 
Pieczony pstrąg

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pstrąg z tymiankiem

Przepis na szybkie przygotowanie pieczonego pstrąga z tymiankiem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Grillowane mątwy

atwa w przygotowaniu i lubiana potrawa, znana zwłaszcza urlopowiczom i mieszkańcom śródziemnomorskich wybrzeży. Składniki są jednak dostępne w dobrych sklepach na całym świecie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Smażony karp

Klasyczny przepis na przygotowanie smażonych dzwoneczków z karpia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Dorsz po włosku

Dorsz zawiera mało rtęci jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i białek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Stek z łososia z serem

Podajemy z sałatką ziemniaczaną lub z inną z dodatkiem ziemniaków, ewentualnie z sałatką warzywną.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Flądra na warzywach

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pieczona Tilapia Nilowa

Świetny przepis na filet z tilapii nilowej w orzeźwiającym kwaskowo - masłowym sosie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

Przepis na przygotowanie pstrągów w garnku na parę.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

osoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

osoś w cieście ziemniaczanym

Filet z łososia zapieczony w delikatnym cieście z ziemniaków.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Filety rybne na warzywach

Zdrowa ryba na zdrowych warzywach.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pstrąg na pieczarkach

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Panga w pełnoziarnistym cieście

Ulubiona ryba w chrupiącym cieście. Podajemy według smaku, z frytkami, gotowanymi ziemniakami i tatarskim sosem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Tilapia w parmezanie

Smaczne filety rybne panierowane w ziołowym tartym parmezanie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Delikatne łososiowe szaszłyki

Szybkie rybne szaszłyki idealne na letnie grillowanie.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Filety rybne pod serową pierzynką

Smaczna lekka kolacja.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Flądra z masłem ziołowym

Pikantne masło doda flądrze powabny smak.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

ActiFry ososiowe kotleciki z pieczonymi ziemniakami

Przepis na wyborne ziemniaczano-łososiowe kotleciki z minimalną ilością użytego oleju i pikantnym dipem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Panga zapieczona z hermelinem

Przepis na pangę przygotowaną w garnku na parę i zapieczoną z serem z białą pleśnią na wierzchu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się