Ziemniaki smażone na maśle

Wspaniałe ziemniaki doskonałe nie tylko jako dodatek. Bardzo smaczne są również jako samodzielne danie, z kwaśnym mlekiem.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,Dodatki ziemniaczane,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe
Dodatki ziemniaczane
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
217 g
Energia porcji
276 kcal
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska
Przepis
1.
ziemniaki 800 gramów • sól 2 łyżeczki
Mniejsze ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy na połowę. Gotujemy je około 15 minut w słonej wodzie. Wodę odcedzamy i ziemniaki zostawiamy do lekkiego osuszenia.


3.
... i wkładamy ziemniaki. Smażymy 4 minuty z jednej strony ...

4.
... i 4 minuty z drugiej strony.

Smacznego!