PRZEPISY

Ziemniaki smażone na maśle

Ziemniaki smażone na maśle

Wspaniałe ziemniaki doskonałe nie tylko jako dodatek. Bardzo smaczne są również jako samodzielne danie, z kwaśnym mlekiem.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,Dodatki ziemniaczane,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe

Dodatki ziemniaczane

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

masło50gramów
sól2łyżeczki
ziemniaki800gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 800 gramów  sól 2 łyżeczki

Mniejsze ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy na połowę. Gotujemy je około 15 minut w słonej wodzie. Wodę odcedzamy i ziemniaki zostawiamy do lekkiego osuszenia.

2. 

masło 50 gramów

W większej patelni roztapiamy masło, czekamy aż się zapieni ...

3. 

... i wkładamy ziemniaki. Smażymy 4 minuty z jednej strony ...

4. 

... i 4 minuty z drugiej strony.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się