Muffiny z szynką

Ulubiony przepis na słone muffiny z szynką.
przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa pszenna T550,ser Ementaler,szynka,Słone przekąski
Słone przekąski
Pichcił
Ilość porcji
18
Masa porcji
57 g
Energia porcji
168 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
bazylia | 1 2 | łyżeczka kcal | |
biały jogurt | 200 134 | mililitrów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 350 1246 | gramów kcal | |
oliwa | 5 660 | łyżek kcal | |
oregano | 1 14 | łyżeczka kcal | |
proszek do pieczenia | 15 12 | gramów kcal | |
ser Ementaler | 150 576 | gramów kcal | |
szynka | 100 200 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis
1. Przygotowanie ciasta
mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów • proszek do pieczenia 15 gramów • sól 1 łyżeczka • oregano 1 łyżeczka • bazylia 1 łyżeczka • ser Ementaler 150 gramów • szynka 100 gramów • biały jogurt 200 mililitrów • oliwa 5 łyżek • jajka kurze 2 sztuki
Mąkę mieszamy z solą, dodajemy proszek do pieczenia, jajka, oregano, bazylię, starty ser, jogurt, olej i na kostki pokrojoną szynkę.

2. Pieczenie
Wszystko razem mieszamy. Ciasto łyżeczką nakładamy do natłuszczonej i mąką posypanej foremki na muffiny. Pieczemy na 180°C około 30 minut.

Smacznego!