swiatwemnie.pl

Muffiny z szynką

    

Ulubiony przepis na słone muffiny z szynką.

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

bazylia1łyżeczka
biały jogurt200mililitrów
jajka kurze2sztuki
mąka luksusowa pszenna T550350gramów
oliwa5łyżek
oregano1łyżeczka
proszek do pieczenia15gramów
ser Ementaler150gramów
szynka100gramów
sól1łyżeczka

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów  proszek do pieczenia 15 gramów  sól 1 łyżeczka  oregano 1 łyżeczka  bazylia 1 łyżeczka  ser Ementaler 150 gramów  szynka 100 gramów  biały jogurt 200 mililitrów  oliwa 5 łyżek  jajka kurze 2 sztuki

Mąkę mieszamy z solą, dodajemy proszek do pieczenia, jajka, oregano, bazylię, starty ser, jogurt, olej i na kostki pokrojoną szynkę.

Przygotowanie ciasta

2. Pieczenie

Wszystko razem mieszamy. Ciasto łyżeczką nakładamy do natłuszczonej i mąką posypanej foremki na muffiny. Pieczemy na 180°C około 30 minut.

Pieczenie

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się