PRZEPISY

Gnocchi z serem Pecorino

Gnocchi z serem Pecorino

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

„Kluski” ziemniaczane z sosem z sera Pecorino i śmietany. Gnocchi można kupić i ugotować w kilka minut w wodzie lub wykonać od podstaw w domu, według naszego przepisu, który znajduje się również na tej stronie.

przepis,fotoprzepis,ziemniaczane gnocchi,ser Pecorino,śmietana (10-12% tłuszczu),Dania wegetariańskie,Kuchnia włoska

Dania wegetariańskie

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

nać pietruszki

0

??

kcal

ser Pecorino

80

310

gramów

kcal

ziemniaczane gnocchi

250

380

gramów

kcal

śmietana (10-12% tłuszczu)

200

260

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

ziemniaczane gnocchi 250 gramów  ser Pecorino 80 gramów  śmietana (10-12% tłuszczu) 200 mililitrów  nać pietruszki

Ser Pecorino trzemy na tarce na grubych oczkach i roztapiamy na patelni. Dodajemy śmietanę i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu. Na koniec podajemy ugotowane gnocchi polane sosem serowym.

Ser Pecorino trzemy na tarce na grubych oczkach i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się