swiatwemnie.pl

Gnocchi z serem Pecorino

     

„Kluski” ziemniaczane z sosem z sera Pecorino i śmietany. Gnocchi można kupić i ugotować w kilka minut w wodzie lub wykonać od podstaw w domu, według naszego przepisu, który znajduje się również na tej stronie.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

ziemniaczane gnocchi 250 g  ser Pecorino 80 g  śmietana (10-12% tłuszczu) 200 ml  nać pietruszki

Ser Pecorino trzemy na tarce na grubych oczkach i roztapiamy na patelni. Dodajemy śmietanę i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu. Na koniec podajemy ugotowane gnocchi polane sosem serowym.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się