PRZEPISY

Gnocchi z serem Pecorino

Gnocchi z serem Pecorino

„Kluski” ziemniaczane z sosem z sera Pecorino i śmietany. Gnocchi można kupić i ugotować w kilka minut w wodzie lub wykonać od podstaw w domu, według naszego przepisu, który znajduje się również na tej stronie.

przepis,fotoprzepis,ziemniaczane gnocchi,ser Pecorino,śmietana (10-12% tłuszczu),Dania wegetariańskie,Kuchnia włoska

Dania wegetariańskie

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

nać pietruszki-
ser Pecorino80gramów
ziemniaczane gnocchi250gramów
śmietana (10-12% tłuszczu)200mililitrów

 

Przepis

1. 

ziemniaczane gnocchi 250 gramów  ser Pecorino 80 gramów  śmietana (10-12% tłuszczu) 200 mililitrów  nać pietruszki

Ser Pecorino trzemy na tarce na grubych oczkach i roztapiamy na patelni. Dodajemy śmietanę i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu. Na koniec podajemy ugotowane gnocchi polane sosem serowym.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie