swiatwemnie.pl

Kuchnia włoska

 
Fettuccine z brokułem

Makaron z parzonym brokułem i pomidorami w delikatnym sosie z natki pietruszki i bazylii.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Zapiekane gnocchi z łososiem

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Drobiowe risotto Nowy przepis

Drobiowe risotto

Lekkie i smaczne danie, które smakuje wszystkim.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Oliwkowe crostini Nowy przepis

Oliwkowe crostini

Włoska przekąska

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pizza Nowy przepis

Pizza

Doskonała pizza z ciasta poleconego przez włoskiego kucharza.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Risotto z kurkami Nowy przepis

Risotto z kurkami

Przepis na przygotowanie łagodnego kremowego włoskiego risotta ze świeżymi kurkami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Ossobuco - duszony udziec cielęcy

Włoska specjalność z Milana - cielęcy udziec z kością szpikową duszony z warzywami i wywarem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Zupa pomidorowa Fantozziego

Zupa pomidorowa po włosku z bazylią i parmezanem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Lasagne

Prosty przepis na przyrządzenie tradycyjnego włoskiego posiłku z makaronu i wieprzowiny.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Szafranowe risotto

Kremowy przysmak o delikatnym smaku, znany jako Risotto alla Milanese.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Risotto z serem Pecorino

Wyjątkowy smakołyk o typowym smaku owczego sera Pecorino.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Groszkowe risotto

Smaczne kremowe risotto z groszkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Gnocchi z serem Pecorino

„Kluski” ziemniaczane z sosem z sera Pecorino i śmietany. Gnocchi można kupić i ugotować w kilka minut w wodzie lub wykonać od podstaw w domu, według naszego przepisu, który znajduje się również na tej stronie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Gulasz cielęcy

Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Piersi z kurczaka faszerowane mozzarellą i bazylią

Prosty sposób na przygotowanie smacznego i cieszącego oko dania ze składników, które każdy zna i używa. To wspaniały wybór zarówno na romantyczną kolację, jak i rodzinny obiad.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Ziemniaczane gnocchi alias Noky

Nieistotne pod jaką nazwą znacie tę potrawę, ale ważne że Wam smakuje!...czas zakasać rękawy i rozpocząć przygotowania. Domowe są najlepsze!

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Waniliowa Panna Cotta

Tradycyjny kremowy włoski deser.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Spaghetti Carbonara

Carbonara to tradycyjny, włoski przepis na makaron z boczkiem, serem Pecorino i jajkami. Najlepiej do tego dania nadaje się tradycyjne spaghetti.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Spaghetti Aglio e Olio

Tradycyjne włoskie spaghetti z czosnkiem i olejem. Doprawione pieprzem, solą i chilli.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

średnia

Cannelloni z dynią

Makaron rurki Cannelloni wypełniony dyniowym farszem i zapieczony z sosem beszamelowym.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się