PRZEPISY

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Jeden z wielu rodzajów przepisów na ulubione spaghetti bolognese.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,przecier pomidorowy,makaron - spaghetti,Makarony,Kuchnia włoska,Bezlaktozowe

Makarony

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

150

66

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

czerwone wytrawne wino

150

123

mililitrów

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

makaron - spaghetti

400

1452

gramów

kcal

marchew

150

68

gramów

kcal

oregano

1

14

łyżeczka

kcal

pomidory w puszce

0

??

kcal

przecier pomidorowy

200

136

gramów

kcal

seler

150

75

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

wieprzowe mięso mielone

500

1300

gramów

kcal

woda

50

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 150 gramów  marchew 150 gramów  seler 150 gramów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Marchewkę i seler obieramy i trzemy. W garnku podgrzewamy olej i dodajemy cebulę, smażymy i dodajemy marchewkę z selerem.

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Marchewkę i...

2. 

woda 50 mililitrów

Według potrzeby podlewamy odrobiną wody i składniki dusimy do miękkości - prawie na puree.

Według potrzeby podlewamy odrobiną wody i...

3. 

wieprzowe mięso mielone 500 gramów

Do warzywnej bazy dodajemy mielone mięso.

Do warzywnej bazy dodajemy mielone mięso....

4. 

sól 1 łyżeczka  czosnek 2 ząbki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  oregano 1 łyżeczka

Mieszamy, dodajemy sól, przeciśnięty czosnek, pieprz i oregano. Ponownie mieszamy i chwilkę smażymy.

Mieszamy, dodajemy sól, przeciśnięty czosnek,...

5. 

czerwone wytrawne wino 150 mililitrów  przecier pomidorowy 200 gramów  pomidory w puszce

Mięso podlewamy winem i dodajemy przecier pomidorowy. Możemy dodać też pokrojone pomidory z puszki. Często mieszając sos bolognese gotujemy 20-30 minut.

Mięso podlewamy winem i dodajemy przecier...

6. 

makaron - spaghetti 400 gramów

Spaghetti gotujemy i przed podaniem każdą porcję polewamy przygotowanym sosem.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się