PRZEPISY

Fettuccine z brokułem

Fettuccine z brokułem

Makaron z parzonym brokułem i pomidorami w delikatnym sosie z natki pietruszki i bazylii.

przepis,fotoprzepis,makaron - Fettuccine,brokuły,Makarony,Kuchnia włoska

Makarony

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bazylia-
brokuły500gramów
czarny pieprz mielony-
czosnek2ząbki
makaron - Fettuccine400gramów
masło60gramów
musztarda kremska2łyżki
nać pietruszki-
pomidory koktajlowe-
sól-
woda-
zielona cebulka2sztuki

 

Przepis

1. 

makaron - Fettuccine 400 gramów  brokuły 500 gramów  masło 60 gramów  czosnek 2 ząbki  zielona cebulka 2 sztuki  bazylia  nać pietruszki  musztarda kremska 2 łyżki  czarny pieprz mielony  woda  sól

Makaron gotujemy w słonej wodzie i odcedzamy. Brokuła myjemy, rozbieramy na różyczki i parzymy. Do garnka dajemy masło, przeciśnięte ząbki czosnku, na drobno pokrojoną cebulkę, nasiekaną świeżą bazylię i natkę pietruszki, musztardę i szczyptę mielonego czarnego pieprzu. Podgrzewamy, aby masło się roztopiło. Do masła dodajemy szeroki makaron z brokułem, na średniej temperaturze ostrożnie wszystko mieszamy.

2. 

pomidory koktajlowe

Gotowe danie ozdabiamy rozkrojonymi pomidorami koktajlowymi.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie