swiatwemnie.pl

Fettuccine z brokułem

     

Makaron z parzonym brokułem i pomidorami w delikatnym sosie z natki pietruszki i bazylii.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

makaron - Fettuccine 400 g  brokuły 500 g  masło 60 g  czosnek 2 ząbki  zielona cebulka 2 sztuki  bazylia  nać pietruszki  musztarda kremska 2 łyżki  czarny pieprz mielony  woda  sól

Makaron gotujemy w słonej wodzie i odcedzamy. Brokuła myjemy, rozbieramy na różyczki i parzymy. Do garnka dajemy masło, przeciśnięte ząbki czosnku, na drobno pokrojoną cebulkę, nasiekaną świeżą bazylię i natkę pietruszki, musztardę i szczyptę mielonego czarnego pieprzu. Podgrzewamy, aby masło się roztopiło. Do masła dodajemy szeroki makaron z brokułem, na średniej temperaturze ostrożnie wszystko mieszamy.

2. 

pomidory koktajlowe

Gotowe danie ozdabiamy rozkrojonymi pomidorami koktajlowymi.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się