PRZEPISY

Lasagne

Lasagne

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Prosty przepis na przyrządzenie tradycyjnego włoskiego posiłku z makaronu i wieprzowiny.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,przecier pomidorowy,makaron - Lasagne,Makarony,Kuchnia włoska

Makarony

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

1

??

sztuka

kcal

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

200

320

mililitrów

kcal

makaron - Lasagne

200

720

gramów

kcal

olej słonecznikowy

20

180

mililitrów

kcal

przecier pomidorowy

500

340

gramów

kcal

przyprawa Pasta asciutta

2

28

łyżeczki

kcal

twardy ser

250

950

gramów

kcal

wieprzowe mięso mielone

500

1300

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

500

1555

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 1 sztuka  wieprzowe mięso mielone 500 gramów  olej słonecznikowy 20 mililitrów

Cebulę smażymy na oleju na złoty kolor, dodajemy wieprzowinę i mieszamy.

Cebulę smażymy na oleju na złoty kolor,...

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów  przecier pomidorowy 500 gramów  przyprawa Pasta asciutta 2 łyżeczki

Po powierzchownym podsmażeniu masy z mięsa i cebuli, dodajemy przecier pomidorowy i słodką śmietanę. Jeśli masa jest gęsta, dolewamy wody. Masa powinna być umiarkowanie rzadka, aby przy zapiekaniu makaron się ugotował. Dodajemy przyprawy lub wegetę.

Po powierzchownym podsmażeniu masy z mięsa i...

3. 

makaron - Lasagne 200 gramów

Podstawę formy do pieczenia zalewamy rzadką częścią wcześniej przygotowanej masy, na której układamy płaty makaronu, tak aby zakryć całą powierzchnię. Na makaronie rozprowadzamy powstałą masę, powtarzamy ten krok 3-4 razy, tak aby mięso znajdowało się w górnej warstwie.

Podstawę formy do pieczenia zalewamy rzadką...

4. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 mililitrów  twardy ser 250 gramów

Górną warstwę smarujemy 2 kwaśnymi śmietanami i posypujemy startym serem.

Górną warstwę smarujemy 2 kwaśnymi śmietanami...

5. 

Pieczemy przez około pół godziny, dopóki ser nie będzie rozpuszczony i nie ściemnieje.

Pieczemy przez około pół godziny, dopóki ser...

6. 

Tak przygotowanie danie jest gotowe do podania.

Tak przygotowanie danie jest gotowe do podania....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się