Oliwkowe crostini

Włoska przekąska
przepis,fotoprzepis,oliwki zielone,bagietka,Słone przekąski,Kuchnia włoska,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
bagietka | 2 ?? | sztuki kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
filety z sardeli | 2 ?? | sztuki kcal | |
kapary | 1 44 | łyżka kcal | |
oliwa | 0 ?? | kcal | |
oliwki zielone | 175 280 | gramów kcal | |
suszona papryczka chili | 1 ?? | sztuka kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
czosnek 4 ząbki • suszona papryczka chili 1 sztuka • filety z sardeli 2 sztuki
Czosnek obieramy i miksujemy go z pokrojonymi filetami sardeli. Dodajemy na drobno pokrojoną suszoną papryczkę chilli.

2.
oliwki zielone 175 gramów • kapary 1 łyżka • oliwa
Oliwki i kapary odstawiamy do odcieczenia. Dodajemy do miksera i wszystko razem miksujemy. Dodajemy tyle oleju, aby powstała spójna masa.

4.
bagietka 2 sztuki
Bagietkę kroimy na plasterki, smażymy z obydwóch stron na oleju na chrupiąco. Smarujemy oliwkową pastą i podajemy.

Smacznego!