PRZEPISY

Oliwkowe crostini

Oliwkowe crostini

Włoska przekąska

przepis,fotoprzepis,oliwki zielone,bagietka,Słone przekąski,Kuchnia włoska,Bezlaktozowe

Słone przekąski

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

17

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bagietka2sztuki
czarny pieprz mielony-
czosnek4ząbki
filety z sardeli2sztuki
kapary1łyżka
oliwa-
oliwki zielone175gramów
suszona papryczka chili1sztuka
sól-

 

Przepis

1. 

czosnek 4 ząbki  suszona papryczka chili 1 sztuka  filety z sardeli 2 sztuki

Czosnek obieramy i miksujemy go z pokrojonymi filetami sardeli. Dodajemy na drobno pokrojoną suszoną papryczkę chilli.

2. 

oliwki zielone 175 gramów  kapary 1 łyżka  oliwa

Oliwki i kapary odstawiamy do odcieczenia. Dodajemy do miksera i wszystko razem miksujemy. Dodajemy tyle oleju, aby powstała spójna masa.

3. 

sól  czarny pieprz mielony

Masę jeszcze doprawiamy solą i pieprzem.

4. 

bagietka 2 sztuki

Bagietkę kroimy na plasterki, smażymy z obydwóch stron na oleju na chrupiąco. Smarujemy oliwkową pastą i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie