swiatwemnie.pl

Oliwkowe crostini

     

Włoska przekąska

Pichcił

Ilość porcji

17

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

czosnek 4 ząbki  suszona papryczka chili 1 sztuka  filety z sardeli 2 sztuki

Czosnek obieramy i miksujemy go z pokrojonymi filetami sardeli. Dodajemy na drobno pokrojoną suszoną papryczkę chilli.

2. 

oliwki zielone 175 g  kapary 1 łyżka  oliwa

Oliwki i kapary odstawiamy do odcieczenia. Dodajemy do miksera i wszystko razem miksujemy. Dodajemy tyle oleju, aby powstała spójna masa.

3. 

sól  czarny pieprz mielony

Masę jeszcze doprawiamy solą i pieprzem.

4. 

Bagietkę kroimy na plasterki, smażymy z obydwóch stron na oleju na chrupiąco. Smarujemy oliwkową pastą i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się