PRZEPISY

Gulasz cielęcy

Gulasz cielęcy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.

przepis,fotoprzepis,udziec cielęcy,marchew,seler naciowy,Cielęcina,Kuchnia włoska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Cielęcina

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

180

80

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

czerwone wytrawne wino

3

247

decylitry

kcal

czosnek

1

6

ząbek

kcal

kostka wołowa

10

17

gramów

kcal

majeranek

0

??

kcal

marchew

180

81

gramów

kcal

oliwa

6

792

łyżek

kcal

przecier pomidorowy

100

68

mililitrów

kcal

rozmaryn

0

??

kcal

seler naciowy

180

26

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

udziec cielęcy

1

1300

kilogram

kcal

woda

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

udziec cielęcy 1 kilogram

Udziec obieramy, pozbawiamy twardych elementów i kroimy na większe kawałki.

Udziec obieramy, pozbawiamy twardych elementów i...

2. 

oliwa 4 łyżki

W garnku rozgrzewamy olej, mięso smażymy na złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy.

W garnku rozgrzewamy olej, mięso smażymy na...

3. 

majeranek  rozmaryn  czosnek 1 ząbek

Gałązkę majeranku i rozmarynu drobno kroimy wraz z jednym ząbkiem czosnku. Dodajemy do mięsa i mieszamy.

Gałązkę majeranku i rozmarynu drobno kroimy...

4. 

czerwone wytrawne wino 3 decylitry  woda  kostka wołowa 10 gramów

Mięso zalewamy czerwonym winem i czekamy aż alkohol się wygotuje. Często podlewamy wywarem i gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu.

Mięso zalewamy czerwonym winem i czekamy aż...

5. 

cebula 180 gramów  marchew 180 gramów  seler naciowy 180 gramów

Cebulę, marchew i seler drobno kroimy.

Cebulę, marchew i seler drobno kroimy....

6. 

oliwa 2 łyżki

Pokrojone warzywa smażymy na rozgrzanym oleju.

Pokrojone warzywa smażymy na rozgrzanym oleju....

7. 

Smażymy na średnim ogniu przez około 15 minut.

Smażymy na średnim ogniu przez około 15 minut....

8. 

sól  czarny pieprz mielony  przecier pomidorowy 100 mililitrów

Miękkie warzywa dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy dopóki mięso nie będzie miękkie. 5 minut przed końcem dodajemy przecier pomidorowy.

Miękkie warzywa dodajemy do mięsa. Doprawiamy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się