swiatwemnie.pl

Szałwiowe pesto

Pięknie pachnący gęsty sos o lekko pikantnym smaku. W kuchni ma różne możliwości zastosowania, najczęściej z makaronami.

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

liście szałwii  czosnek 4 ząbki  orzeszki pekan 30 g

Liście szałwii, czosnek i orzechy pekan miksujemy na średnio sypką masę.

2. 

oliwa 1 dl  sól  pieprz biały mielony

Dolewamy olej i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.

3. 

ser Grana Padano 30 g

Gdyby smak był dla Was zbyt gorzki, dodajcie i rozmiksujcie w paście troszkę sera grana padano, albo parmezanu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się