PRZEPISY

Szałwiowe pesto

Szałwiowe pesto

Pięknie pachnący gęsty sos o lekko pikantnym smaku. W kuchni ma różne możliwości zastosowania, najczęściej z makaronami.

przepis,fotoprzepis,liście szałwii,Słone przekąski,Kuchnia włoska,Bezglutenowe

Słone przekąski

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czosnek4ząbki
liście szałwii-
oliwa1decylitr
orzeszki pekan30gramów
pieprz biały mielony-
ser Grana Padano30gramów
sól-

 

Przepis

1. 

liście szałwii  czosnek 4 ząbki  orzeszki pekan 30 gramów

Liście szałwii, czosnek i orzechy pekan miksujemy na średnio sypką masę.

2. 

oliwa 1 decylitr  sól  pieprz biały mielony

Dolewamy olej i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.

3. 

ser Grana Padano 30 gramów

Gdyby smak był dla Was zbyt gorzki, dodajcie i rozmiksujcie w paście troszkę sera grana padano, albo parmezanu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie