Serowo - szynkowy makaron
Kremowy makaron z delikatnym serowym sosem i szynkowymi paseczkami.
przepis,fotoprzepis,szynka wieprzowa,ser Ementaler,Makarony,Kuchnia włoska
Makarony
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
cebula | 80 | gramów | |
czosnek | 1 | ||
makaron - Bucatini | 200 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 1.5 | decylitra | |
oliwa | 2 | łyżki | |
ser Ementaler | 60 | gramów | |
szynka wieprzowa | 150 | gramów |
Przepis
1.
oliwa 2 łyżki • cebula 80 gramów • czosnek 1 s
Jedną mniejszą cebulkę kroimy na drobno i smażymy na oliwie z oliwek z ząbkiem czosnku.
4.
mleko półtłuste 1,5% 1.5 decylitra
Rozcieńczamy całą mieszankę mlekiem na kremową konsystencję. Po podaniu temperatura sosu troszkę spadnie i jeszcze troszkę zgęstnieje, także nie szkodzi jak się wam podczas gotowania będzie wydawać troszkę rzadka.
5.
makaron - Bucatini 200 gramów
Bucatini przygotowujemy według instrukcji. Gotowy przepłukujemy wodą i dodajemy do mieszanki na patelni.
6.
Wszystko razem dobrze mieszamy i możemy serwować.
Smacznego!