swiatwemnie.pl

Serowo - szynkowy makaron

Kremowy makaron z delikatnym serowym sosem i szynkowymi paseczkami.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Cebula80gramów
Czosnek1s
Makaron200gramów
Mleko półtłuste 1,5%1.5decylitra
Oliwa2łyżki
Ser ementaler60gramów
Szynka wieprzowa150gramów

1. 

oliwa 2 łyżki  cebula 80 g  czosnek 1 s

Jedną mniejszą cebulkę kroimy na drobno i smażymy na oliwie z oliwek z ząbkiem czosnku.

2. 

szynka wieprzowa 150 g

Dodajemy na paski pokrojoną szynkę. Idealnie troszkę wędzoną.

3. 

ser Ementaler 60 g

Ser kroimy na mniejsze kawałki i roztapiamy w mieszance na patelni.

4. 

mleko półtłuste 1,5% 1.5 dl

Rozcieńczamy całą mieszankę mlekiem na kremową konsystencję. Po podaniu temperatura sosu troszkę spadnie i jeszcze troszkę zgęstnieje, także nie szkodzi jak się wam podczas gotowania będzie wydawać troszkę rzadka.

5. 

makaron 200 g

Makaron albo spaghetti przygotowujemy według instrukcji. Gotowy przepłukujemy wodą i dodajemy do mieszanki na patelni.

6. 

Wszystko razem dobrze mieszamy i możemy serwować.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się