PRZEPISY

Drobiowe risotto

Drobiowe risotto

Lekkie i smaczne danie, które smakuje wszystkim.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,warzywa (marchew, groszek, kukurydza),ryż,Rizotto,Kuchnia włoska,Bezglutenowe

Rizotto

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bazylia-
cebula1sztuka
czarny pieprz mielony-
czosnek1ząbek
masło25gramów
mielona czerwona papryka1łyżeczka
nać pietruszki-
olej słonecznikowy2łyżki
piersi z kurczaka300gramów
przyprawa warzywna3łyżeczki
ryż400gramów
suszona papryczka chili1sztuka
warzywa (marchew, groszek, kukurydza)350gramów
woda1.25litra

 

Przepis

1. 

cebula 1 sztuka  masło 25 gramów  olej słonecznikowy 2 łyżki

Cebulę szklimy na maśle z odrobiną oleju.

2. 

piersi z kurczaka 300 gramów

Dodajemy mięso z kurczaka pokrojone na kawałki i smażymy. Dusimy w sosie własnym 5 - 10 minut do miękkości.

3. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  przyprawa warzywna 3 łyżeczki  czosnek 1 ząbek  warzywa (marchew, groszek, kukurydza) 350 gramów  ryż 400 gramów  bazylia  nać pietruszki  czarny pieprz mielony

Do podduszonego mięsa dodajemy mieloną czerwoną paprykę, mielony czarny pieprz, przyprawę warzywną (wegeta), bazylię, natkę pietruszki i przeciśnięty czosnek, mieszamy.Wsypujemy ryż, mrożone warzywa i mieszamy.

4. 

suszona papryczka chili 1 sztuka  woda 1.25 litra

Zalewamy wodą, dodajemy mięsny bulion i gotujemy 20 - 30 minut według tego, jak sobie życzymy aby było risotto kremowe. Kto lubi pikantne może dodać papryczkę chili świeżą, suszoną, lub słodko - pikantny chili sos.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie