swiatwemnie.pl

Drobiowe risotto

    

Lekkie i smaczne danie, które smakuje wszystkim.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

cebula 1 sztuka  masło 25 gramów  olej słonecznikowy 2 łyżki

Cebulę szklimy na maśle z odrobiną oleju.

2. 

piersi z kurczaka 300 gramów

Dodajemy mięso z kurczaka pokrojone na kawałki i smażymy. Dusimy w sosie własnym 5 - 10 minut do miękkości.

3. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  przyprawa warzywna 3 łyżeczki  czosnek 1 szczypta  warzywa (marchew, groszek, kukurydza) 350 gramów  ryż 400 gramów  bazylia  nać pietruszki  czarny pieprz mielony

Do podduszonego mięsa dodajemy mieloną czerwoną paprykę, mielony czarny pieprz, przyprawę warzywną (wegeta), bazylię, natkę pietruszki i przeciśnięty czosnek, mieszamy.Wsypujemy ryż, mrożone warzywa i mieszamy.

4. 

suszona papryczka chili 1 sztuka  woda 1.25 litra

Zalewamy wodą, dodajemy mięsny bulion i gotujemy 20 - 30 minut według tego, jak sobie życzymy aby było risotto kremowe. Kto lubi pikantne może dodać papryczkę chili świeżą, suszoną, lub słodko - pikantny chili sos.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się