Duszona kiszona kapusta

Smaczny dodatek do drobiu podawanego z knedlem.
przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,Dodatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Dodatki warzywne
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
256 g
Energia porcji
161 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 40 161 | gramów kcal | |
kiszona kapusta | 800 160 | gramów kcal | |
kminek | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
olej słonecznikowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
woda | 50 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów • cukier kryształ 40 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Dodajemy cukier i delikatnie go karmelizujemy.

2.
kiszona kapusta 800 gramów • kminek ½ łyżeczki • woda 50 mililitrów
Kiszoną kapustę wyciskamy i dodajemy ją do cebuli z cukrem. Dosypujemy kminek i mieszamy. Dusimy ją pod przykryciem często mieszając, 20-30 minut. Jak by się przypalała, podlewamy ją odrobiną wody.

Smacznego!