swiatwemnie.pl

Duszona kiszona kapusta

    

Smaczny dodatek do drobiu podawanego z knedlem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

cebula100gramów
cukier kryształ40gramów
kiszona kapusta800gramów
kminek½łyżeczki
olej słonecznikowy30mililitrów
woda50mililitrów

1. 

cebula 100 gramów  olej słonecznikowy 30 mililitrów  cukier kryształ 40 gramów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Dodajemy cukier i delikatnie go karmelizujemy.

2. 

kiszona kapusta 800 gramów  kminek ½ łyżeczki  woda 50 mililitrów

Kiszoną kapustę wyciskamy i dodajemy ją do cebuli z cukrem. Dosypujemy kminek i mieszamy. Dusimy ją pod przykryciem często mieszając, 20-30 minut. Jak by się przypalała, podlewamy ją odrobiną wody.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się