Pieczona dynia hokkaido

Lekki sezonowy dodatek o słodkim smaku.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Dodatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Dodatki warzywne
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
168 g
Energia porcji
195 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Przepis
1.
dynia hokkaido 300 gramów
Dynię obieramy, wydrążamy środek z pestkami i kroimy na półksiężyce o grubości około 1,5 cm.

2.
oliwa 2 łyżki • czosnek 1 ząbek
Rozgniatamy czosnek i mieszamy z olejem. W tej mieszance maczamy kawałki dyni, a potem układamy je w naczyniu żaroodpornym.

3.
Pieczemy pod przykryciem przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 5 - 10 minut w temperaturze 200 stopni, aż do momentu, gdy krawędzie kawałków dyni zaczną zmieniać kolor.
Smacznego!