swiatwemnie.pl

Pieczona dynia hokkaido

     

Lekki sezonowy dodatek o słodkim smaku.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Czosnek1ząbek
Dynia hokkaido300gramów
Oliwa2łyżki

1. 

dynia hokkaido 300 g

Dynię obieramy, wydrążamy środek z pestkami i kroimy na półksiężyce o grubości około 1,5 cm.

2. 

oliwa 2 łyżki  czosnek 1 ząbek

Rozgniatamy czosnek i mieszamy z olejem. W tej mieszance maczamy kawałki dyni, a potem układamy je w naczyniu żaroodpornym.

3. 

Pieczemy pod przykryciem przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 5 - 10 minut w temperaturze 200 stopni, aż do momentu, gdy krawędzie kawałków dyni zaczną zmieniać kolor.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się