Duszona miodowa kapusta

Biała kapusta o słodkim miodowym smaku jest doskonałym dodatkiem do słonej pieczonej kaczki.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,miód,Dodatki warzywne,,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dodatki warzywne
Kategorie
Dodatki warzywne › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) ›Składniki
Składniki
cebula | 200 88 | gramów kcal | |
kapusta biała | 1400 406 | gramów kcal | |
kminek | 1 17 | łyżeczka kcal | |
miód | 80 263 | gramów kcal | |
ocet | 4 26 | łyżki kcal | |
olej słonecznikowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
cebula 200 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów • miód 80 gramów
Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy miód.

3.
sól 1.5 łyżeczki • kminek 1 łyżeczka
Jak się miód rozpuści dodajemy kapustę, sól i kminek. Przykrywamy i często mieszając dusimy do zmiękczenia.

Smacznego!