swiatwemnie.pl

Duszona miodowa kapusta

     

Biała kapusta o słodkim miodowym smaku jest doskonałym dodatkiem do słonej pieczonej kaczki.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

cebula200gramów
kapusta biała1400gramów
kminek1łyżeczka
miód80gramów
ocet4łyżki
olej słonecznikowy30mililitrów
sól1.5łyżeczki
sól0

1. 

kapusta biała 1400 gramów

Kapustę myjemy, przekrawamy na ćwiartki i z twardym głąbem kroimy.

2. 

cebula 200 gramów  olej słonecznikowy 30 mililitrów  miód 80 gramów

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy miód.

3. 

sól 1.5 łyżeczki  kminek 1 łyżeczka

Jak się miód rozpuści dodajemy kapustę, sól i kminek. Przykrywamy i często mieszając dusimy do zmiękczenia.

4. 

ocet 4 łyżki  sól

Doprawiamy octem, ewentualnie dosalamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się