Duszona miodowa kapusta
Biała kapusta o słodkim miodowym smaku jest doskonałym dodatkiem do słonej pieczonej kaczki.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,miód,Dodatki warzywne,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Dodatki warzywne
Kategorie
Dodatki warzywne Bezglutenowe Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona)
Składniki
Składniki
cebula | 200 | gramów | |
kapusta biała | 1400 | gramów | |
kminek | 1 | łyżeczka | |
miód | 80 | gramów | |
ocet | 4 | łyżki | |
olej słonecznikowy | 30 | mililitrów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
sól | - |
Przepis

2.
cebula 200 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów • miód 80 gramów
Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy miód.

3.
sól 1.5 łyżeczki • kminek 1 łyżeczka
Jak się miód rozpuści dodajemy kapustę, sól i kminek. Przykrywamy i często mieszając dusimy do zmiękczenia.

Smacznego!