Dyniowe puree z dyni hokkaido
![Dyniowe puree z dyni hokkaido](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000521/img_pl_4x3/dyniowe-puree-z-dyni-hokkaido_00180.jpg)
Zdrowy dodatek do dań z wieprzowego i wołowego mięsa. Z porcji 250g uzyskacie jedynie 125 kcal.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Dodatki warzywne,Bezglutenowe
Dodatki warzywne
Przepis
1.
dynia hokkaido 1000 gramów • woda 100 mililitrów • sól
Dynię oczyszczamy, przekrawamy na połowę i za pomocą łyżeczki wybieramy nasionka. Kroimy ją na kostki, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Według smaku dosalamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000521/small/IMG_4160w.jpg)
2.
Uduszoną dynię miksujemy blenderem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000521/small/IMG_4170w.jpg)
3.
Według potrzeby i do uzyskania odpowiedniej gęstości dodajemy śmietanę. Po ponownym zmiksowaniu puree podgotowujemy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000521/small/IMG_4171w.jpg)
4. Wartość energetyczna
100g 50 kcal
Smacznego!