swiatwemnie.pl

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Zdrowy dodatek do dań z wieprzowego i wołowego mięsa. Z porcji 250g uzyskacie jedynie 125 kcal.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Dynia hokkaido1000gramów
Sól
Słodka śmietana do gotowania
Woda100mililitrów

1. 

dynia hokkaido 1000 g  woda 100 ml  sól

Dynię oczyszczamy, przekrawamy na połowę i za pomocą łyżeczki wybieramy nasionka. Kroimy ją na kostki, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Według smaku dosalamy.

2. 

Uduszoną dynię miksujemy blenderem.

3. 

słodka śmietana do gotowania

Według potrzeby i do uzyskania odpowiedniej gęstości dodajemy śmietanę. Po ponownym zmiksowaniu puree podgotowujemy.

4. Wartość energetyczna

100g 50 kcal

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się