swiatwemnie.pl

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

     

Szybko przygotowany duszony kapuściany dodatek, doskonały do wszystkich pieczonych mięs.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

cukier kryształ2łyżki
czerwona cebula150gramów
kiszona kapusta600gramów
smalec1łyżka
woda150mililitrów

1. 

kiszona kapusta 600 gramów

Kapustę odcedzamy i lekko przepłukujemy pod bieżącą wodą. Wyciskamy.

2. 

czerwona cebula 150 gramów  smalec 1 łyżka

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu.

3. 

cukier kryształ 2 łyżki  woda 150 mililitrów

Dodajemy kapustę, dosładzamy, podlewamy wodą i mieszamy. Pod pokrywką, często mieszając, dusimy do miękkości (około 10-15 minut).

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się