PRZEPISY

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

Szybko przygotowany duszony kapuściany dodatek, doskonały do wszystkich pieczonych mięs.

przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,czerwona cebula,Dodatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Dodatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ2łyżki
czerwona cebula150gramów
kiszona kapusta600gramów
smalec1łyżka
woda150mililitrów

 

Przepis

1. 

kiszona kapusta 600 gramów

Kapustę odcedzamy i lekko przepłukujemy pod bieżącą wodą. Wyciskamy.

2. 

czerwona cebula 150 gramów  smalec 1 łyżka

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu.

3. 

cukier kryształ 2 łyżki  woda 150 mililitrów

Dodajemy kapustę, dosładzamy, podlewamy wodą i mieszamy. Pod pokrywką, często mieszając, dusimy do miękkości (około 10-15 minut).

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie