swiatwemnie.pl

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

     

Szybko przygotowany duszony kapuściany dodatek, doskonały do wszystkich pieczonych mięs.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

Cukier kryształ2łyżki
Czerwona cebula150gramów
Kiszona kapusta600gramów
Smalec1łyżka
Woda150mililitrów

1. 

kiszona kapusta 600 g

Kapustę odcedzamy i lekko przepłukujemy pod bieżącą wodą. Wyciskamy.

2. 

czerwona cebula 150 g  smalec 1 łyżka

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu.

3. 

cukier kryształ 2 łyżki  woda 150 ml

Dodajemy kapustę, dosładzamy, podlewamy wodą i mieszamy. Pod pokrywką, często mieszając, dusimy do miękkości (około 10-15 minut).

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się