PRZEPISY

Miodowa dynia z cynamonem

Miodowa dynia z cynamonem

Słodka pieczona dynia, to najlepszy zdrowy i pachnący smakołyk :)

przepis,fotoprzepis,dynia do pieczenia,Dodatki warzywne,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Dodatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

dynia do pieczenia3.5kilograma

 

Przepis

1. 

dynia do pieczenia 3.5 kilograma

Dynię myjemy i kroimy na półksiężyce. Usuwamy nasionka.

2. 

Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 45 minut w temperaturze około 200°C.

3. 

Rozpuszczamy miód i każdy półksiężyc dyni smarujemy miodem.

4. 

Posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika na kolejnych 30 - 45 i dopiekamy.

5. 

Ostudzoną dynię konsumujemy obraną. Ewentualnie ściągamy ją ze skórki łyżeczką, lub prosto ze skórki wygryzamy :)

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się