Miodowa dynia z cynamonem

Słodka pieczona dynia, to najlepszy zdrowy i pachnący smakołyk :)
przepis,fotoprzepis,dynia do pieczenia,Dodatki warzywne,,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dodatki warzywne
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
584 g
Energia porcji
175 kcal
Czas przygotowania
1 h. 40 min.
Trudność
niska
Przepis

2.
Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 45 minut w temperaturze około 200°C.

3.
Rozpuszczamy miód i każdy półksiężyc dyni smarujemy miodem.

4.
Posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika na kolejnych 30 - 45 i dopiekamy.

5.
Ostudzoną dynię konsumujemy obraną. Ewentualnie ściągamy ją ze skórki łyżeczką, lub prosto ze skórki wygryzamy :)

Smacznego!