swiatwemnie.pl

Miodowa dynia z cynamonem

     

Słodka pieczona dynia, to najlepszy zdrowy i pachnący smakołyk :)

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Dynia do pieczenia3.5kilograma

1. 

dynia do pieczenia 3.5 kg

Dynię myjemy i kroimy na półksiężyce. Usuwamy nasionka.

2. 

Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 45 minut w temperaturze około 200°C.

3. 

Rozpuszczamy miód i każdy półksiężyc dyni smarujemy miodem.

4. 

Posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika na kolejnych 30 - 45 i dopiekamy.

5. 

Ostudzoną dynię konsumujemy obraną. Ewentualnie ściągamy ją ze skórki łyżeczką, lub prosto ze skórki wygryzamy :)

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się