PRZEPISY

Ćwikła z serem Feta

Ćwikła z serem Feta

Przepis na doskonałe zapiekane buraczki ćwikłowe z serem Feta i orzechami. Możemy podawać jako dodatek do dania, albo jako lekka kolacja z kawałkiem pieczywa lub ze świeżym warzywami.

przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,ser Feta,Dodatki warzywne,Bezglutenowe

Dodatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

burak ćwikłowy430gramów
oliwa2łyżki
orzechy włoskie20gramów
ser Feta200gramów

 

Przepis

1. 

burak ćwikłowy 430 gramów

Buraczki myjemy i gotujemy w skórce dopóki nie zmiękną.

2. 

Po ostudzeniu buraczki delikatnie obieramy nożem.

3. 

oliwa 2 łyżki

Ćwikłę kroimy na kółeczka i układamy na natłuszczonym dnie naczynia żaroodpornego.

4. 

ser Feta 200 gramów  orzechy włoskie 20 gramów

Na kółeczka ćwikły rozkruszamy rękami ser i dajemy garść połamanych orzechów.

5. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie