swiatwemnie.pl

Pieczona dynia

     

Zdrowa pychota. Pieczoną dynię możecie konsumować od razu po jej upieczeniu i obraniu. Zazwyczaj jest dość słodka no ale możecie sobie ją delikatnie dosłodzić. Oprócz bezpośredniej konsumpcji przygotowujemy z miąższu dyni smaczne słodkie ciasta.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Dynia do pieczenia2.5kilograma

1. 

dynia do pieczenia 2.5 kg

Dynię myjemy.

2. 

Przekrawamy na połowę i wydłubujemy nasionka.

3. 

Potem połówki dyń ponownie wzdłuż przekrawamy. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. 

Pieczemy w piekarniku na 180°C około 1,5 godziny.

5. 

Wystudzoną dynię za pomocą łyżki delikatnie obieramy ze skórki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się