Pieczona dynia
![Pieczona dynia](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001063/img_pl_4x3/pieczona-dynia_00180.jpg)
Zdrowa pychota. Pieczoną dynię możecie konsumować od razu po jej upieczeniu i obraniu. Zazwyczaj jest dość słodka no ale możecie sobie ją delikatnie dosłodzić. Oprócz bezpośredniej konsumpcji przygotowujemy z miąższu dyni smaczne słodkie ciasta.
przepis,fotoprzepis,dynia do pieczenia,Dodatki warzywne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dodatki warzywne
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_7990.jpg)
2.
Przekrawamy na połowę i wydłubujemy nasionka.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_7995.jpg)
3.
Potem połówki dyń ponownie wzdłuż przekrawamy. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_8007.jpg)
4.
Pieczemy w piekarniku na 180°C około 1,5 godziny.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_8013.jpg)
5.
Wystudzoną dynię za pomocą łyżki delikatnie obieramy ze skórki.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001063/small/IMG_8060.jpg)
Smacznego!