PRZEPISY

Zapiekany słodki ziemniak z dynią hokkaido

Zapiekany słodki ziemniak z dynią hokkaido

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przekąska pełna witamin, doskonała jako dodatek do mięsa drobiowego i wołowiny. Wersję nisko tłuszczową uzyskamy, jeśli zamienimy boczek i ser na świeżo wyciśnięty czosnek.

przepis,fotoprzepis,słodkie ziemniaki,dynia hokkaido,Dodatki warzywne,,Bezglutenowe

Dodatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

307 g

Energia porcji

445 kcal

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

boczek z Orawy

80

472

gramów

kcal

dynia hokkaido

500

200

gramów

kcal

olej słonecznikowy

3

405

łyżki

kcal

ser Parmezan

100

392

gramów

kcal

słodkie ziemniaki

500

310

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

słodkie ziemniaki 500 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki

Obieramy jeden większy słodki ziemniak, kroimy na plastry i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Obieramy jeden większy słodki ziemniak, kroimy...

2. 

dynia hokkaido 500 gramów

Dynię pozbawiamy twardej skorupy, wydrążamy miąższ razem z ziarnami. Kroimy na plastry i układamy w naczyniu, gdzie znajdują się ziemniaki.

Dynię pozbawiamy twardej skorupy, wydrążamy...

3. 

boczek z Orawy 80 gramów

Kawałek boczku kroimy na cienkie paseczki i równomiernie rozkładamy je na warstwie z dyni.

Kawałek boczku kroimy na cienkie paseczki i...

4. 

ser Parmezan 100 gramów

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w 200 °C. Posypujemy startym serem i pieczemy przez kolejne 10 minut, do momentu aż ser się nie rozpuści i nie zacznie nabierać czerwonego koloru.

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się