Selerowe puree
Delikatne ziemniaczano-selerowe puree, odpowiednie jako dodatek do ryby, albo soczystego saute.
przepis,fotoprzepis,seler,ziemniaki,Dodatki warzywne,Sezonowe przepisy,Bezglutenowe
Dodatki warzywne
Składniki
Składniki
masło | 80 | gramów | |
pieprz biały mielony | - | ||
seler | 500 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 2 | litry | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
1.
seler 500 gramów • sól 1 łyżeczka • woda 2 litry
Seler myjemy, obieramy i kroimy na kostki. Gotujemy 10 minut w słonej wodzie.
2.
ziemniaki 500 gramów
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na kostki. Dodajemy do selera i gotujemy kolejnych 20 minut.
3.
pieprz biały mielony • masło 80 gramów
Odcedzamy wodę i dodajmy biały pieprz i trochę masła dla delikatności.
4.
Wszystko razem gotujemy na gładkie puree. Możemy użyć też blendera.
Smacznego!