swiatwemnie.pl

Selerowe puree

     

Delikatne ziemniaczano-selerowe puree, odpowiednie jako dodatek do ryby, albo soczystego saute.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

Masło80gramów
Pieprz biały mielony
Seler500gramów
Sól1łyżeczka
Woda2litry
Ziemniaki500gramów

1. 

seler 500 g  sól 1 łyżeczka  woda 2 litry

Seler myjemy, obieramy i kroimy na kostki. Gotujemy 10 minut w słonej wodzie.

2. 

ziemniaki 500 g

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na kostki. Dodajemy do selera i gotujemy kolejnych 20 minut.

3. 

pieprz biały mielony  masło 80 g

Odcedzamy wodę i dodajmy biały pieprz i trochę masła dla delikatności.

4. 

Wszystko razem gotujemy na gładkie puree. Możemy użyć też blendera.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się