swiatwemnie.pl

Duszona czerwona kapusta

 

Ilość porcji: 10

Czas przygotowania: 2 h.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Przygotowanie i gotowanie kapusty

czerwona kapusta 1 sztuka  cebula 2 sztuki  cukier kryształ  kminek  oliwa  ocet  sól  woda 0.2 litra

Posiekaną kapustę solimy i odstawiamy, by zmiękła. W tym czasie 2-3 cebule siekamy na drobno i szklimy na oleju. Dodajemy posiekaną kapustę, chwilę smażymy, podlewamy wodą i dusimy przez 1-2 godziny. Mieszamy od czasu do czasu, doprawiamy octem, cukrem, kminkiem i solą. Po doprawieniu dusimy przez parę minut, dokładnie mieszamy.

Przygotowanie i gotowanie kapusty

2. 

Tak przygotowana kapusta nadaje się jako dodatek do pieczonej kaczki, pieczonej karkówki, knedli, lub jakiegokolwiek dania.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się