PRZEPISY

Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta

przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,Dodatki warzywne,,Bezglutenowe,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezlaktozowe

Dodatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula2sztuki
cukier kryształ-
czerwona kapusta1sztuka
kminek-
ocet-
oliwa-
sól-
woda0.2litra

 

Przepis

1. Przygotowanie i gotowanie kapusty

czerwona kapusta 1 sztuka  cebula 2 sztuki  cukier kryształ  kminek  oliwa  ocet  sól  woda 0.2 litra

Posiekaną kapustę solimy i odstawiamy, by zmiękła. W tym czasie 2-3 cebule siekamy na drobno i szklimy na oleju. Dodajemy posiekaną kapustę, chwilę smażymy, podlewamy wodą i dusimy przez 1-2 godziny. Mieszamy od czasu do czasu, doprawiamy octem, cukrem, kminkiem i solą. Po doprawieniu dusimy przez parę minut, dokładnie mieszamy.

2. 

Tak przygotowana kapusta nadaje się jako dodatek do pieczonej kaczki, pieczonej karkówki, knedli, lub jakiegokolwiek dania.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie