Duszona czerwona kapusta

przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,Dodatki warzywne,,Wegetariańskie przepisy,Wegańskie przepisy,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Dodatki warzywne
Kategorie
Dodatki warzywne › Wegetariańskie przepisy › Wegańskie przepisy › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) ›Składniki
Składniki
| cebula | 2 ?? | sztuki kcal | |
| cukier kryształ | 0 ?? | kcal | |
| czerwona kapusta | 1 ?? | sztuka kcal | |
| kminek | 0 ?? | kcal | |
| ocet | 0 ?? | kcal | |
| oliwa | 0 ?? | kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | |
| woda | 0.2 0 | litra kcal |
Przepis
1. Przygotowanie i gotowanie kapusty
czerwona kapusta 1 sztuka • cebula 2 sztuki • cukier kryształ • kminek • oliwa • ocet • sól • woda 0.2 litra
Posiekaną kapustę solimy i odstawiamy, by zmiękła. W tym czasie 2-3 cebule siekamy na drobno i szklimy na oleju. Dodajemy posiekaną kapustę, chwilę smażymy, podlewamy wodą i dusimy przez 1-2 godziny. Mieszamy od czasu do czasu, doprawiamy octem, cukrem, kminkiem i solą. Po doprawieniu dusimy przez parę minut, dokładnie mieszamy.

2.
Tak przygotowana kapusta nadaje się jako dodatek do pieczonej kaczki, pieczonej karkówki, knedli, lub jakiegokolwiek dania.

Smacznego!























