swiatwemnie.pl

Duszone warzywa z kokosem i borówkami

     

Interesujące w smaku, przyrządzone na słodko warzywa idealne jako dodatek do wielu dań. Warto spróbować takie danie zaoferować dzieciom, które nie przepadają za warzywami.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula150gramów
Cukinia200gramów
Groszek100gramów
Kalarepa200gramów
Marchew350gramów
Masło30gramów
Plastry suszonego kokosa (chipsy kokosowe)25gramów
Suszone borówki brusznice25gramów
Woda5łyżek

1. 

marchew 350 g  kalarepa 200 g  cukinia 200 g  cebula 150 g

Warzywa obieramy i czyścimy. Cebulę kroimy na drobno. Kalarepę oraz marchewkę trzemy na cienkie plasterki. Cukinię kroimy na małe kostki.

2. 

masło 30 g

W garnku smażymy cebulę na maśle.

3. 

suszone borówki brusznice 25 g  woda 3 łyżki

Dodajemy marchew, kalarepę, borówki oraz wodę. Mieszamy i pod pokrywką dusimy przez 8 minut od czasu do czasu mieszając.

4. 

groszek 100 g  plastry suszonego kokosa (chipsy kokosowe) 25 g  woda 2 łyżki

Dodajemy cukinię, dosypujemy świeży lub mrożony groszek oraz chipsy kokosowe. Mieszamy wszystko, dolewamy wodę i dalej dusimy 8 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się