swiatwemnie.pl

Duszone warzywa z kokosem i borówkami

    

Interesujące w smaku, przyrządzone na słodko warzywa idealne jako dodatek do wielu dań. Warto spróbować takie danie zaoferować dzieciom, które nie przepadają za warzywami.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 

cebula150gramów
cukinia200gramów
groszek100gramów
kalarepa200gramów
marchew350gramów
masło30gramów
plastry suszonego kokosa (chipsy kokosowe)25gramów
suszone borówki brusznice25gramów
woda5łyżek

1. 

marchew 350 gramów  kalarepa 200 gramów  cukinia 200 gramów  cebula 150 gramów

Warzywa obieramy i czyścimy. Cebulę kroimy na drobno. Kalarepę oraz marchewkę trzemy na cienkie plasterki. Cukinię kroimy na małe kostki.

2. 

masło 30 gramów

W garnku smażymy cebulę na maśle.

3. 

suszone borówki brusznice 25 gramów  woda 3 łyżki

Dodajemy marchew, kalarepę, borówki oraz wodę. Mieszamy i pod pokrywką dusimy przez 8 minut od czasu do czasu mieszając.

4. 

groszek 100 gramów  plastry suszonego kokosa (chipsy kokosowe) 25 gramów  woda 2 łyżki

Dodajemy cukinię, dosypujemy świeży lub mrożony groszek oraz chipsy kokosowe. Mieszamy wszystko, dolewamy wodę i dalej dusimy 8 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się